РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _01.02. 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Левски, в публичното съдебно заседание на _тридесети януари_ 2018 г. в състав:

 

                                            Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                         Съдебни заседатели:

                                                                Членове:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­_54_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Постъпила е  молба с правно основание чл.127, ал.1 от СК.

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

 

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.Ю.М., ЕГН **********,***, настоящ адрес:*** и А.К.А., ЕГН **********,*** споразумение, съгласно което:

Упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете М. А. А., ЕГН ********** се предоставят на майката М.Ю.М., ЕГН **********;

Бащата А.К.А., ЕГН ********** за срок от 6 (шест) месеца, до 15.07.2018г. ще има право да вижда детето всяка събота на месеца, от 09.00ч. до 16.00 часа, а след 15.07.2018г. ще има право да вижда детето всеки първи и трети петък, събота и неделя от месеца от 16.00 ч. на петъчния ден до 16.00 ч. на неделния ден, 1 (един) месец през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск, както и по всяко друго време след предварително съгласие на майката.

ДЕТЕТО М.А. А., ЕГН ********** ще живее при майка си М.Ю.М., ЕГН ********** на адрес: ***;

Бащата А.К.А., ЕГН ********** ще заплаща на малолетното си дете М. А. А., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител М.Ю.М., ЕГН ********** ежемесечна издръжка  в размер на 140 лв. (сто и четиридесет лв.) считано от 01.01.2018г., която ще се заплаща до 15-то число на месеца, за текущия месец, ведно със законната лихва за всяко просрочие, до възникване на законно основание за изменението й.

ОСЪЖДА А.К.А., ЕГН **********, с адрес: *** да заплати д.т. върху размера на издръжката от 100.80 лв.

         РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: