РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _05.02._ 2020 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесети януари_ 2020 г. в състав:

 

                     Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                             Съдебни заседатели:

                                                   Членове:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_8_ по описа  за _2020_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е молба с правно основание чл.127, ал.2 от СК.

******************************************************

На основание изложеното, съдът

 

РЕШИ:

          УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение по чл.127, ал.1 от СК между С.Р.Ш., ЕГН **********,***, и Е.В.А., ЕГН **********,***, съгласно което:

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на малолетното дете Р.С.Р., ЕГН **********, роден на *** ***, се предоставят на неговата майка Е.В.А., ЕГН **********, и се определя местоживеенето на детето на настоящия адрес на майката.

НА БАЩАТА С.Р.Ш., ЕГН **********, се определя следния режим на лични контакти с детето Р.С.Р., ЕГН **********, роден на *** ***: всяка първа, втора и трета събота и неделя от месеца за времето от 09.00 часа в събота до 18.00 в неделя; всяка четвърта сряда в месеца за времето от 09.00 часа до 18.00 часа; 7 дни през зимата, след навършване на една година на детето; 7 дни през лятото до навършването на една година на детето, след което за всяка година се увеличават с по 5 дни за сезон, но не повече от 30 дни за сезон, като този период не съвпада с годишния платен отпуск на майката; на Седми април; на Двадесет и седми септември; за Коледните празници, на Трети март и Гергьовден всяка четна година; за Новогодишните празници, рождения ден на детето и останалите национални празници всяка нечетна година, както и по всяко друго време след предварително съгласие на майката.

Договореният режим между страните не се изпълнява, когато детето е болно или в 3-дневен срок след поставяне на ваксина, като броя пропуснати дни за лични контакти между бащата и детето се изпълнява след отпадане на причината във време по преценка на бащата.   

БАЩАТА С.Р.Ш., ЕГН **********, ще заплаща за детето Р.С.Р., ЕГН **********, роден на *** ***, ежемесечна издръжка в размер на 155 (сто петдесет и пет) лева, платима чрез неговата майка и законен представител Е.В.А., ЕГН **********, считано от 01.01.2020 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпване на причини за нейното изменение или отмяна.    

ОСЪЖДА С.Р.Ш., със сочени по-горе данни, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 111,60 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: