О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на _десети януари_ две хиляди и двадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

         

изслуша докладваното от съдия Манолова гр.д. №_254_ по описа за _2018_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е по чл.31, ал.2 от ЗС.

Образувано е по постъпила молба, подадена от А.Й.И., с адрес: *** Сава Раковски №38 ЕГН**********, чрез адв. Евгения Рачева, срещу В.К.В., с адрес: ***, ЕГН**********.

С определение №538/18.05.2018г. съдът е спрял на основание чл. 292, ал.1, т.4 от ГПК производството по гр.д. №254/2018г. по описа на РС – Левски до окончателното приключване на гр.д. №333/2018г. с влязло в сила решение.

С писмена молба, депозирана на 08.01.2020 г., процесуалният представител на ищеца по гр.д.№254/2018 г. е заявила, че тъй като преюдициалният спор е приключил и според влязлото в сила решение по гр.д. №333/2018г. по описа на РС – Левски ответникът по настоящото дело е признат за изключителен собственик на процесния апартамент, ОТТЕГЛЯ иска и моли съда да прекрати делото.

Молбата, с която ищцата е заявила, че оттегля иска си е депозирана в съда преди първото съдебно заседание. Подадена е от лигитимирано лице – пълномощникът на ищеца, който разполага с изрична представителна власт.

Право на страната е по всяко време на делото да заяви, че оттегля иска си, като предвид обстоятелството, че молбата е депозирана реди първото съдебно заседание, препис от същата не следва да бъде връчен на ответника, като не е необходимо и негово съгласие за оттегляне на иска и прекратяване на делото.

Поради изложеното съдът намира, че са налице предпоставките, визирани в разпоредбата на чл. 232 от ГПК за прекратяване на производството по делото, поради оттегляне на иска от ищцата преди първото заседание по делото. Предвид изложеното, следва производството по делото да бъде прекратено.

Тъй като производството по делото е било спряно, следва да бъде възобновено производството по делото.

Водим от гореизложеното, съдът:

О П Р Е Д Е Л И :

 

ВЪЗОБНОВЯВА производството по гр.д. №254/2018 г. по описа на РС – Левски.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№254/2018г. по описа на Районен съд - Левски, образувано въз основа на искова молба с правно основание чл.31, ал.2 от ЗС, подадена А.Й.И., срещу В.К.В..

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

 

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: