О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _девети септември_ две хиляди и единадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_620_ по описа за _2011_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

В районен съд гр. Левски е постъпила искова молба от Н.И. *** с ЕГН ********** срещу Н.И. *** с ЕГН ********** – за развод с правно основание чл. 49 ал.1 от СК.

В районен съд гр. Левски бе получено съобщение до Н.И. *** за връчване от призовкаря на РС Левски, ведно с копие от искова молба за развод и приложени към нея доказателство. След получаване на съобщението бе служебно констатирано, че в районен съд Левски между същите страни е образувано гр.д. 620/2011 г. за развод – със същото правно основание чл. 49 от СК

Бе изискана информация за образуването на делото в РС Шумен, след което бе установено, че делото между същите страни на същото основание е образувано в РС Шумен на 14.07.2011 г. Видно от настоящото дело е, че същото е образувано на 19.08.2011 г. – т.е. след образуване на делото в РС Шумен.

Предвид това и съгласно разпоредбата на чл. 299 ал. 2 от ГПК съгласно, която „повторно заведеното дело се прекратява служебно от съда” повторно заведеното – гр. д. 620/2011 г. на РС Левски следва да бъде прекратено.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. 620 по описа на РС Левски за 2011 г. на основание чл. 299 ал.2 от СК.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: