РАЗПОРЕЖДАНЕ №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  двадесети юни две хиляди и дванадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                    ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Димитрова ЧГД №347 по описа за 2012 г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

            В районен съд гр. Левски е постъпило заявление за издаване на заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК, срещу З.Д., с ЕГН **********,  като длъжник и други лица посочени като нейни поръчители.

Видно от заявлението за издаване на заповедта за изпълнение  е, че като ЕГН на основния длъжник З.Д. е посочено **********, а като ЕГН на физическото лице – длъжник по документа по чл.417 от ГПК  /приложен на л.5 от делото/ е посочено като ЕГН **********. В производството по чл. 417 от ГПК съдът проверява редовността на документа по чл. 417 от ГПК от външна страна и разликата в ЕГН по същество означава различие между длъжника по заявлението и длъжника по документа по чл.417 от ГПК. Тъй като в заповедното производство съдът няма законови правомощия да дава указания за отстраняване на редовността  по подаденото заявление, а и разликата между длъжника по заявлението и приложения към него документ представлява въпрос по същество на заповедното производство, следва заявлението  за издаване на заповед за изпълнение да бъде отхвърлено.

            На основание изложеното, съдът

                                                            РАЗПОРЕДИ:

           

ОТХВЪРЛЯ заявлението за издаване на заповед за изпълнение подадено от „Банка ДСК” ЕАД - гр.София, срещу З.Д., поради посоченото в него ЕГН **********, в качеството й на длъжник по договор за кредит от 25.07.2007 г., а като ЕГН на същото физическо лице – длъжник по документа по чл.417 от ГПК,  е посочено различно от това по заявлението, а именно: ЕГН **********.

РАЗПОРЕЖДАНЕТО подлежи на обжалване пред ПОС с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на заявителя на съобщението, ведно с копие от същото.

                                                           

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                    (Маргарита Димитрова)