Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр.Левски, 09.07.2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченският районен съд, І–ви граждански състав, в публичното заседание на втори юли през две хиляди и тринадесета година в състав:

 

                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:  НАТАША ПАНЧЕВА

 

при секретаря  И.П.  като разгледа докладваното от съдията ПАНЧЕВА гр.д.№232 по описа за 2013 година, и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

****************************************************

 Водим от горното, съдът

Р      Е      Ш      И:

ОСЪЖДА М.Н. *** и с настоящ адрес *** с ЕГН  **********, да заплаща на непълнолетното си дете Й.Н. с ЕГН **********, действаща със знанието и съгласието на своята майка М.Н. ***, ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 150,00 лв., считано от 29.04.2013 год. до настъпване на причини за нейното изменяване или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

На основание чл.242, ал.1 от ГПК ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно издръжката.

ОСЪЖДА М.Н. *** и с настоящ адрес *** с ЕГН  **********, да заплаща на малолетното си дете В.Н. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законна представителка М.Н. ***, ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 100,00 лв., считано от 29.04.2013 год. до настъпване на причини за нейното изменяване или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

На основание чл. 242 ал. 1 от ГПК ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно издръжката.

ОСЪЖДА М.Н. ***  и с настоящ адрес *** с ЕГН  **********, да заплати по сметка на Левченския районен съд държавна такса в размер на 320 лв.

РЕШЕНИЕТО може да се обжалва пред Плевенския окръжен съд в 14 – дневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

Препис от решението на основание чл.7 от ГПК да се връчи на страните.

                                                 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: