Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 17.09.2013 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на  седемнадесети септември през две хиляди  и тринадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №420 по описа за 2013г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И   :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между И.П. ЕГН **********, *** и П.П. ЕГН **********, ***, сключен на * г. в *, с акт за гр.брак №*, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

         1. След прекратяване на брака, съпругата И.П. ще носи предбрачното си фамилно име – К..

         2. Родителските права по отношение на роденият от брака им син К.П., ЕГН ********** ще се упражняват от майката И.П., с право на бащата П.П. да го взема и вижда всяка първа и трета неделя от месеца за времето от 9.00 ч. до 18.00 ч., за 20 дни през летния период, които не съвпадат с годишния платен отпуск на майката-И.П.,ЕГН **********,както и по всяко друго време по предварителна уговорка между двамата родители.

         3. Бащата П.П. ще заплаща месечна издръжка: за К.П. до навършване на пълнолетие или докато е студент /до 25г./ в размер на  80/осемдесет /лева, платима по банков път на сметка:

при *-IBAN:***, до /5/ пето число на месеца за който се отнася и на Й.П. докато е студент/до 25г./ в размер от 80/осемдесет /лева, платима по банков път на сметка:

при * -  IBAN:  *** /5/пето число на месеца за който се отнася.

         4. Страните са съгласни семейният автомобил марка: Rower модел * с регистрационен номер *, шаси: * да остане изцяло еднолична собственост на досегашната собственичка И.П., ЕГН: **********.

         5. Страните нямат семейно жилище.

         6. След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

         С така постигнатото споразумение страните заявяват, че са уредени всички имуществени и лични отношения между тях.

 

ОСЪЖДА И.П. ЕГН **********, ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и 50 лева върху стойността на дяла, който получава за лек автомобил.

 

ОСЪЖДА П.П. ЕГН **********, ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 115,20  лева за д.т. върху искът за издръжка.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :