РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _15.08._ 2013 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в закрито съдебно заседание на _петнадесети август_ 2013 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_435_ по описа  за _2013_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Постъпила е молба с правно основание чл.165 ал.4 във връзка с чл. 130, ал.3 от СК.

**************************************************************

На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И :

НА ОСНОВАНИЕ  чл. 165  ал.4 във връзка с чл. 130 ал.3 от СК РАЗРЕШАВА на Д.Н. ***, с ЕГН ********** в качеството му на настойник на поставената под пълно запрещение С.С. с ЕГН ********** с постоянен адрес:***, понастоящем настанена в * и в качеството му на настойник на поставената под пълно запрещение В.С. с ЕГН ********** с постоянен адрес:***, понастоящем настанена в * да извърши разпоредителна сделка със следните недвижими имоти:

1. Земеделска земя, представляваща Нива, находяща се в землището на *, в местността „Х.”, с площ 11.999 дка, съставляваща имот №*, четвърта категория, при граници и съседи: *. Данъчната оценка на имота е 1780,05 лв.

            2. Земеделска земя, представляваща Нива, находяща се в землището на *, в местността „С.”, с площ 8.526 дка, съставляваща имот №*, трета категория, при граници и съседи: *. Данъчната оценка на имота е 1002,66 лв.

            3. Земеделска земя, представляваща Нива, находяща се в землището на *, в местността „Г.”, с площ 7.449 дка, съставляваща имот №*, четвърта категория, при граници и съседи: *. Данъчната оценка на имота е 1008,97 лв.

            4. Земеделска земя, представляваща Нива, находяща се в землището на *, в местността „С.”, с площ 7.274 дка, съставляваща имот № *, трета категория, при граници и съседи: *. Данъчната оценка на имота е 855,42 лв.

            5. Недвижим имот, находящ се в *, придобит по наследство, отказ от наследство и давностно владение, съставляващ:

            Урегулиран поземлен имот в границите на урбанизираната територия /строителните граници/ на *, означен с №*, в квартал *, с площ от 980 кв.м., който имот съгласно дворищно-регулационния план на * е одобрен със Заповед № 2503/1980 г., в едно с построените в него: полумасивна жилищна сграда и част от друга полумасивна жилищна сграда, при граници и съседи на имота: *

            И Урегулиран поземлен имот в границите на урбанизираната територия /строителните граници/ на *, означен с №*, в квартал *, с площ от 1050 кв.м., който имот съгласно дворищно-регулационния план на селото е одобрен със Заповед № 2503/1980 г., в едно с построените в него: част от полумасивна жилищна сграда, два броя полумасивни стопански сгради и един навес, при граници и съседи на имота: *. Данъчна оценка на целия имот е 10380,80 лв.

                Разпоредителната сделка, която  Д.Н. има право да извърши с описаните по-горе недвижими имоти е  тяхното прехвърляне на „Х.” ООД *** с ЕИК *********, със седалище и адрес на управление: ***, представлявано от управителя Р.Н., с ЕГН ********** със задължение на дружеството да осигури безвъзмездно на С.С. с ЕГН ********** с постоянен адрес:*** и на В.С. с ЕГН ********** с постоянен адрес:*** необходимите нормални условия за живот, прехрана, лекарства, медицински грижи и дрехи до тяхната смърт, като след настъпването й да бъдат погребани.

            РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване. Копие от същото да се връчи на молителя.

 

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: