РЕШЕНИЕ

 

 

гр. ЛЕВСКИ, _08.08._ 2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _четвърти август_ 2014 г. в състав:

 

                          Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело №_203_ по описа  за _2014_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е искова молба с правно основание чл.49, ал.1 от СК.

*********************************************************

          Воден от горното, съдът

 

Р Е Ш И :

 

ПРЕКРАТЯВА с развод сключения на * г. в ***, граждански брак между П.Т. с постоянен и настоящ адрес:***, ЕГН **********, и Л.А., роден на *** г. в ***, като дълбоко и непоправимо разстроен.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата Х.Т., родена на *** г., ЕГН **********, М.А., роден на *** г., ЕГН **********, и Х.А., роден на *** г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката – П.Т..

          НА БАЩАТА се дава възможност на лични контакти с децата всяка първа и трета събота и неделя от месеца, както и по един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          ОСЪЖДА Л.А., със сочена по-горе самоличност, да заплаща ежемесечна издръжка за децата Х.Т., родена на *** г., ЕГН **********, М.А., роден на *** г., ЕГН **********, и Х.А., роден на *** г., ЕГН **********, в размер по 85 (осемдесет и пет) лева за всяко едно от децата, платима чрез тяхната майка и законен представител П.Т., считано от 01.02.2014 г., до настъпване на причини и условия за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.  

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ – апартамент, находящ се в ***, собственост на  родителите на ищцата – се предоставя за ползване на П.Т..  

          СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

          СЛЕД прекратяване на брака жената ще продължи да носи фамилното си име Т..

ОСЪЖДА Л.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 367,20 лв.

ОСЪЖДА Л.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски по сметка на РС-Левски в размер на 600 лева.

          РЕШЕНИЕТО в частта за прекратяване на брака не подлежи на обжалване. В останалата част решението  подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

                            

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: