Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 30.09.2014 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на тридесети септември през две хиляди  и четиринадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №482 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

         *******************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак сключен на * г. в ***, с акт за гр.брак №* *** между Ю.П., ЕГН **********,*** и П.П., ЕГН **********,***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

1. Молителите Ю.П. и П.П. се съгласяват бракът им да бъде прекратен поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака.

2. Никой от съпрузите не желае и няма претенции за издръжка на другия съпруг.

3. След развода съпругата ще запази брачната си фамилия П..

4. Семейното жилище находящо се в *** се предоставя за ползване на двамата молители.

5. Движимите вещи придобити по време на брака са индивидуални подаръци и такива за лична употреба и са поделени от страните съобразно нуждите им.

         6. Недвижимите имоти придобити по време на брака да уредени извънсъдебно.

        

ОСЪЖДА Ю.П., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

 

ОСЪЖДА П.П., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: