О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр.Левски, 09.09.2015 г.

 

                                                   В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски, І-ви гр.състав в закрито заседание на  девети  септември  през две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гр.дело № 515по описа за 2015 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:               

           В РС гр.Левски  е постъпила по подсъдност от Административен съд Плевен  искова молба от  Д.С.П. *** срещу  Психиатрична болницагр. Русе и Министерство на здравеопазването  София, с правно основание чл. 45 и следващите от ЗЗД  и  посочена цена на иска един милион евро за всеки  ответник по делото.

           Видно от исковата молба е, че цената на искае два милиона евро   и съгласно разпоредбата на чл. 104 ал.1 т. 4 искът се явява родово подсъден на окръжен съд като първа инстанция .

           Поради изложеното съдът намира, че следва да се прекрати производството по гр.д.№ 515/2015г. по описа на РС  Левски и делото да се изпрати по подсъдност на ОС-гр.Плевен.

 Водим от горното , съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И :

         

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 515/2015г. по описа на РС гр. Левски  и ИЗПРАЩА делото по подсъдност на ПлОС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Плевенски окръжен съд с частна  жалба  в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

 

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: