О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр.Левски в закрито заседание на  _двадесет и осми септември_ две хиляди и петнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ЧГД №_545  по описа за _2015_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В Районен съд гр.Левски е постъпила молба от „ИНВЕСТБАНК” АД за назначаване на особен представител по чл.47, ал.6 от ГПК.

          Твърди се, че срещу Х.А.К. е образувано изпълнително производство под № 20158140400174 по описа на ЧСИ Н.В. с рег. № * при КЧСИ с район на действие ***. Твърди се, че ЧСИ В. е предприела действия за изпълнение по отношение на К., с постоянен и настоящ адрес ***. Твърди се, че лицето не е открито на регистрирани настоящ и постоянен адрес на територията на Република България, поради което и съгласно Тълкувателно решение от 26.06.2015 г. № 2/2013 г. на ВКС, ОСГТК – т.4, районният съд по местоизпълнение следва да назначи особен представител на длъжника.

          Моли се съда да назначи на основание чл.47, ал.6 от ГПК особен представител на Х.А.К., който да представлява интересите й по изпълнителното дело.

          Видно от данните по делото и приложената справка за постоянен адрес на лицето в Национална база данни е, че постоянният и настоящият адрес на лицето, посочено като длъжник е в ***. Предвид това, съдът приема, че районният съд по местоизпълнение е Районен съд гр.Кнежа, на който следва да бъде изпратено делото по подсъдност.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ИЗПРАЩА ч.гр.д. № 545 по описа на РС Левски за 2015 г. по подсъдност на Районен съд гр.Кнежа.

          ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. № 545 по описа на РС гр.Левски за 2015 г., поради изпращането му по подсъдност на РС гр.Кнежа.

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: