Р Е Ш Е Н И Е

 

гр.Левски, 18.04.2016 г.

 

 В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.ЛЕВСКИ, І-ви граждански състав в открито   заседание на тридесет и първи март през две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                       Районен съдия: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдия  Панчева гражданско дело №641 по описа на съда за 2015 г., за да се произнесе взе предвид следното:

***********************************************************

Водим от горното, съдът

Р Е Ш И:

ОТХВЪРЛЯ предявеният от Р.А.А. с ЕГН ********** против З.Й.И. с ЕГН **********, иск за предоставяне на родителските права по отношение на детето Д. Р. А. на него, да бъде осъдена майката да заплаща ежемесечна издръжка на детето Д. в размер на 100 лева, като неоснователен и недоказан.

 ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на малолетното дете Д.  Р. А., родена на *** г. с ЕГН **********, при нейната майка З.Й.И. с  ЕГН **********.

   ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху малолетното дете  Д.  Р. А., родена на ***  г. с ЕГН ********** на нейната майка З.Й.И. с ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични отношения на бащата Р.А.А. с ЕГН ********** малолетното дете Д.  Р. А., родена на *** г. с ЕГН **********, право на бащата да се вижда два пъти месечно с детето всяка първа и трета събота от месеца за времето от 10.00 часа до 20.00 часа на съботния ден, както и право да взема детето две седмици през лятото по време, което не съвпада с полагащият се платен годишен отпуск на майката.

ОСЪЖДА на основание чл.149 от СК Р.А.А. с ЕГН ********** да заплаща на малолетното дете Д.  Р.А., родена на *** г. с ЕГН **********, платима чрез неговата майка З.Й.И. с ЕГН ********** ежемесечна издръжка в размер на 150,00 (сто и петдесет ) лева, считано от 26.11.2014 г. до 12.11.2015 година, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до изплащането й, като отхвърля искът за сумата над 150. лева до 200 лева, като неоснователен и недоказан.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта за издръжката.

   ОСЪЖДА на основание чл.149 от СК Р.А.А. с ЕГН ********** да заплаща на малолетното дете  Д.  Р. А., родена на *** г. с ЕГН **********, платима чрез неговата майка З.Й.И. с ЕГН ********** ежемесечна издръжка в размер на 200,00 (двеста) лева считано от 12.11.2015 г., до настъпването на законови предпоставки за нейното изменяване или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до изплащането й.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ  на решението в частта за издръжката.

   ОСЪЖДА Р.А.А. с ЕГН ********** да заплати на З.Й.И. с ЕГН ********** сумата от общо 320,00 (трита и двадесет) лева за направени по делото разноски.

ОСЪЖДА Р.А.А. с ЕГН **********, да заплати по сметка на  ВСС -  Районен съд гр. Левски, сумата от 216 лева ( двеста и шестнадесет  лева ) за дължима се държавна такса върху присъдената издръжка на малолетното дете.

   Препис   от решението по делото, на основание чл.7 от ГПК да се връчи на страните.

   РЕШЕНИЕТО може да бъде обжалвано пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните по делото.

 

                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: