РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _22.07._ 2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _деветнадесети  юли_ 2016 г. в състав:

 

                                                        Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                                         Съдебни заседатели:

                                                              Членове:

 

при участието на секретаря _И.П._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­­_336_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

**************************************************************

          Водим от горното, съдът

 

                                      РЕШИ:

 

ИЗМЕНЯ на основание чл.150 от СК  размера на издръжката определена по гр.д.№ 332/2009 г. по описа на Районен съд гр.Левски като ОСЪЖДА Р.К.Б. *** с ЕГН ********** ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетното си дете С.Р.Б. *** с ЕГН **********, платима със знанието и съгласието на своята майка и законен представител П.С.И. с ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка вместо по 50 лв. месечно, в размер на 160 лева месечно, считано от 07.06.2016 г. – датата на подаване на исковата молба, до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска, считано от датата на изискуемостта й, до окончателното й изплащане,

ДОПУСКА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на основание чл.242, ал.1 ГПК на решението.

ИЗМЕНЯ на основание чл.150 от СК размера на издръжката определена по гр.д.№332/2009 г. по описа на Районен съд гр.Левски като ОСЪЖДА Р.К.Б. *** с ЕГН ********** ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете Р.Р. Б. *** с ЕГН **********, платима чрез неговата майка и законен представител П.С.И. с ЕГН **********ежемесечна издръжка  вместо по  50 лв.месечно, в размер на 130 лева месечно, считано от 07.06.2016 г. датата на подаване на исковата молба, до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска, считано от датата на изискуемостта й, до окончателното й изплащане,

          ДОПУСКА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на основание чл.242 ал.1 ГПК на решението.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал. 6 от ГПК Р.К.Б. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ в полза на Съдебното ведомство ВСС по сметка на ЛРС държавна такса в размер на 158,40 лева върху увеличения размер на издръжката на детето С. и Д.Т в размер на сумата от 115,20 лева върху увеличения размер на издръжката на детето Р., или общо  Д.Т. в размер на 273,60 лева.

ОСЪЖДА на основание чл.78 ал.1 от ГПК Р.К.Б. *** с ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ на П.С.И. ***, с ЕГН ********** направените по делото разноски в размер на 300 (триста лева) лв.   

          Решението може да се обжалва пред ПлОС в двуседмичен срок от връчването  му.             

 

                                                                      

 

                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: