Р Е Ш Е Н И Е

гр.Левски, 16.09.2016 г.

                                 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви състав в публично заседание на тринадесети септември през две хиляди и шестнадесета  година в състав:

                                                     

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №408 по описа за 2016 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

         *************************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между С.П.Р., ЕГН **********,*** и Е.Г.Р., ЕГН **********,*** сключен на * г. в ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І. Въпросът за упражняване на родителските права не следва да бъде обсъждан, тъй като родените през време на брака ни две деца – С. и П. към настоящия момент вече са пълнолетни – съответно на * г. и * г.

ІІ. След прекратяване на брака между страните съпругата ще продължи да носи брачното си фамилно име – Р..

ІІІ. След прекратяване на брака между съпрузите издръжка няма да се дължи.

ІV. Придобитите по време на брака движими вещи са индивидуални подаръци на съпрузите и такива за лична употреба, като всеки един от съпрузите е получил своите движими вещи.

V. По време на брака си страните са придобили долуописаните недвижими имоти и движими вещи, които доброволно си разделят както следва:

1./ В дял на съпруга С.П.Р. се поставят:    

А./ АПАРТАМЕНТ № * , на етаж *, вх. *, в жил. блок *, състоящ се от две стаи, кухня, баня с клозет, със застроена площ от 62,95 кв.м., при съседи: *, ведно с прилежащото ИЗБЕНО ПОМЕЩЕНИЕ № *, с площ от 5,35 кв.м. ,при съседи : * ведно с 1,590 % идеални части от общите части на сградата и от отстъпеното право на строеж върху терена- държавна земя , в стр. кв. № * по плана на *. Описание съгласно нотариален акт. №* ***, а съгласно съгласно кадастрална схема №* ***. Самостоятелен обект, с идентификатор №*, находящ се в *** по кадастралната карта и кадастралните регистри,одобрени със заповед №*г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, с който самостоятелен обект се намира в сграда №* разположена в поземлен имот с идентификатор № *, с предназначение на самостоятелния обект: ЖИЛИЩЕ АПАРТАМЕНТ, с брой на нива на обекта - едно,с посочена в документа площ от 62,95 кв.м.,с прилежащи части: ИЗБЕНО ПОМЕЩЕНИЕ № * с площ от 5,35 кв.м.,при съседни самостоятелни обекти в сградата: *.

Данъчната оценка на гореописания недвижим имот е в размер на 9 148,50 лв.

Б./ ГАРАЖ № * ,находящ се в ***, построен върху държавна земя кв.*, със застроена площ от 18,79 кв.м., заедно с 0,325 % идеални части от общите части на сградата и с 0,325 % идеални части от правото на строеж, при съседи: *. Съгласно нотариален акт №* ***, а съгласно кадастрална схема № * ***-самостоятелен обект с идентификатор № *, находящ се в ***, гараж № * по кадастралната карта и кадастралните регистри,одобрени със заповед № * на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, с който самостоятелен обект се намира в сграда №*, разположена в поземлен имот с идентификатор № *, с предназначение на самостоятелния обект: ГАРАЖ В СГРАДА, с брой на нива на обекта - едно, с посочена в документа площ от 22,75 кв.м.,при съседни самостоятелни обекти в сградата: *.

Данъчната оценка на гореописания недвижим имот е в размер на 2 065,10 лв.

В./ Лек автомобил „СИТРОЕН *” , с peг. № *, с идентификационен номер на превозното средство № *, с двигател № *, на цвят „*”.

Застрахователната оценка на гореописания лек автомобил е в размер на 300 лв.

Вещи на обща стойност от 11 513,60 лв.

1.1. В дял на съпруга Е.Г.Р. се поставя:

А./ ЖИЛИЩЕ № *, находящо се в ***, състоящ се от три стаи, кухня, баня и клозет, със застроена площ от 84,66 кв.м., построен върху държавна земя в квартал №*, при съседи: *, ведно с прилежащото ИЗБЕНО ПОМЕЩЕНИЕ * , с площ от 6,71 кв.м., при съседи: *, ведно с 2,165 % идеални части от общите части на сградата и от отстъпеното право на строеж – описание съгласно н.а. * ***, а съгласно кадастрална схема №* ***. Самостоятелен обект, с идентификатор №*, находящ се в *** по кадастралната карта и кадастралните регистри,одобрени със заповед № * на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, който самостоятелен обект се намира в сграда №*, разположена в поземлен имот с идентификатор №*, с предназначение на самостоятелния обект: ЖИЛИЩЕ АПАРТАМЕНТ, с брой на нива на обекта – едно, с посочена в документа площ от 84,66 кв.м., с прилежащи части: ИЗБЕНО ПОМЕЩЕНИЕ № * с площ от 6,71 кв.м.,при съседни самостоятелни обекти в сградата: *.

Данъчната оценка на гореописаният недвижим имот е в размер на 12 283 лв.

VI./ Страните се споразумяват, че няма да си доплащат разликата в цената на получаваните от тях дялове, описани подробно по-горе.

Страните декларират, че с настоящето уреждат всички имуществени и неимуществени отношения помежду си във връзка с прекратяването на сключения между тях граждански брак и занапред никой от тях не може да има каквито и да било претенции към другия в тази връзка.

            ОСЪЖДА Е.Г.Р., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 25 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, за решението по допускане на развода както и сумата 243,66 лева за д.т върху имуществото -недвижимите вещи, които получава в дял.

  ОСЪЖДА С.П.Р., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 25 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК за решението по допускане на развода, както и сумата 294,27лева за Д.Т. върху имуществото, което получава в дял.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Решението в частта касаеща получаването в дял на недвижимите имоти, подлежи на вписване по чл. 114,ал. 2 б. б” от ЗС.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: