О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

           Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _четиринадесети септември_ две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_301_ по описа за _2016_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски е постъпила молба, подадена от процесуалните представители на ищеца и ответницата, с която заявяват, че желаят производството по делото да бъде възобновено, след което същото да бъде прекратено тъй като ищеца се отказва изцяло от предявения иск. С молбата е заявено, че и двете страни се отказват от претенциите си по отношение на направените по делото разноски. Към молбата е представено копие от нотариално заверена молба от ищеца за отказ от предявения иск.

          Съдът намира, че са налице основанията за възобновяване на производството по делото, което е спряно по съгласие на страните. Съдът приема, че са налице основанията за прекратяване на делото, поради отказ на ищеца от предявения иск, тъй като молбата е придружена от заверено копие от нотариално заверена молба, с която ищеца се отказва от предявения иск. Право на ищеца е да се откаже от спорното право във всяко едно положение на делото. Следва да бъде уважено и искането съдът да не присъжда разноски, тъй като всяка от страните се отказва от тази си претенция.

На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ВЪЗОБНОВЯВА производството по гр.д. 301/2016 г. по описа на РС Левски.

          На основание чл. 233 от ГПК ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 301 по описа на РС Левски за 2016 г., поради отказ от предявения иск.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: