РЕШЕНИЕ

 

         Районен съд гр. Левски, в закрито заседание на  _07.08.2017 г._ в състав:

 

                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА А.

 

разгледа докладваното ч.гр. д. № _534_ по описа за _2017_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпило е заявление с правно основание чл.130, ал.3 от СК.

Направено е искане от Л.С.А. – като съветник в настойническия съвет на М.М.М. за разрешение за теглене на суми от банкова сметка ***.

В заявлението се сочи, че сумата е необходима за задоволяване на текущи нужди на поставената под запрещение.

Съдът, като прецени постъпилото заявление и приложените към него доказателства приема за установено следното:

Към заявлението е представена служебна бележка, от която е видно, че на името на поставената под запрещение има открита сметка и е посочен номера на сметката, както и наличността по същата.

Представено е решение на ОС гр.Ловеч, видно от което е, че действително М.М.М. е поставена под пълно запрещение, както и удостоверение на Община Левски, че молителката е съветник от настойническия съвет на поставената под пълно запрещение. Представен е и протокол от решение на настойническия съвет, с което е дадено съгласие молителката да изтегли необходимата сума за задоволяване нуждите на М.

Предвид представените писмени доказателства, съдът приема, че изцяло в интерес на поставената под запрещение е да бъде дадено исканото разрешение.

На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И :

РАЗРЕШАВА на Л.С.А. ***, ЕГН **********, като съветник от настойническия съвет на поставената под пълно запрещение М.М.М. от с.***, община ***, област ***, ЕГН **********, ДА ИЗТЕГЛИ от банковата сметка на М.М.М. сумата от *** лева  по сметка ****************** при РАЙФАЙЗЕНБАНК (БЪЛГАРИЯ) ЕАД.

ДА СЕ ИЗДАДЕ на заявителката препис от решението.

РЕШЕНИЕТО е окончателно.

                                                                                 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: