РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _22.08._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и втори август_ 2017 г. в състав:

 

                                   Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                     Членове:

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_582_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          **************************************************************************************

 Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 10.07.1999 г. в гр.Б., граждански брак между Е.К.В., ЕГН **********, постоянен и настоящ адрес: *** и И.С.В., ЕГН **********, постоянен и настоящ адрес: ***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между Е.К.В. и И.С.В. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето С. И. С., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на бащата И.С.В..

МЕСТОЖИВЕЕНЕТО НА ДЕТЕТО С. И. С., ЕГН **********, до навършване на пълнолетие ще бъде на адреса на бащата, който в момента е в гр.Б., обл.П., ул.”***” №*.

 НА МАЙКАТА Е.К.В., ЕГН **********, се предоставя следния режим на лични отношения с детето: майката ще има право да вижда детето си, като го взема при себе си в дома си в с.Н., община Ц., ул.”***” №*, от дома на бащата, всяка първа и трета събота и неделя на всеки календарен месец, както и в продължение на един месец всяка година през лятото, когато този период не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

МАЙКАТА Е.К.В., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка на детето С. И. С., ЕГН ********** със съгласието на неговия баща и законен представител И.С.В., ЕГН **********, в размер на 120 (сто и двадесет) лева, считано от датата на завеждане на делото 14.08.2017, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска, до настъпване на законни причини за изменението или прекратяването й, като плащането на издръжката ще става чрез превод на сумата под формата на пощенски запис на адреса на бащата.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето И.И. С., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката Е.К.В..

МЕСТОЖИВЕЕНЕТО НА ДЕТЕТО И. И. С., ЕГН **********, до навършване на пълнолетие ще бъде ще бъде на адреса на майката, който в момента е в с.Н., община Ц., ул.”***” №* .

 НА БАЩАТА И.С.В., ЕГН ********** се предоставя следния режим на лични отношения с детето: бащата ще има право да вижда детето си, като го взема при себе си в дома си в гр.Б., обл.П., ул.”**” №*, от дома на майката, всяка втора и четвърта събота и неделя на всеки календарен месец, както и в продължение на един месец всяка година през лятото, когато този период не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

БАЩАТА И.С.В., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка на детето И. И. С., ЕГН ********** със съгласието на нейната майка и законен представител Е.К.В., ЕГН **********, в размер на 120 (сто и двадесет) лева, считано от датата на завеждане на делото – 14.08.2017 г., ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска, до настъпване на законни причини за изменението или прекратяването й, като плащането на издръжката ще става чрез превод на сумата под формата на пощенски запис на адреса на майката.

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ къща в гр.Б., ул.”***” №3, което е собственост на И.С.В. занапред ще се ползва от И.С.В..

ДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО и НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, по време на брака не са придобити.

СЛЕД прекратяване на брака молителката Е.К.В. ще носи предбрачното си фамилно име Г.

РАЗНОСКИТЕ по делото остават за всеки един от молителите така, както са направени.

ОСЪЖДА Е.К.В., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. в размер на 86,40 лв. определена върху размера на дължимата издръжка.

ОСЪЖДА И.С.В., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. в размер на 86,40 лв. определена върху размера на дължимата издръжка.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: