РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _28.09._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и осми септември_ 2017 г. в състав:

 

                      Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                               Съдебни заседатели:

                                                     Членове:

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­_646_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл.530, във вр. с чл.330 от ГПК във вр. с чл.50 от СК.

……………………………………………………………………………….

Водим от горното, съдът 

 

                                    Р   Е   Ш   И :

 

ПРЕКРАТЯВА с развод на основание чл.50 от СК гражданския брак сключен на *** г. в гр.Л. между Р.О.И. с ЕГН **********,*** и А.А.А. с ЕГН ********** ***, с акт за гр.брак №* от *** г. на Община Л., поради постигнато СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

         УТВЪРЖДАВА писмено споразумение, постигнато между съпрузите Р.О.И. с ЕГН **********,*** и А.А.А. с ЕГН ********** ***, както следва:

1. Двете страни Р.О.И. и А.А.А. се съгласяват бракът им да бъде прекратен по взаимно съгласие на основание чл.50 от Семейния кодекс, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака, като намерението им да се разведат е сериозно и непоколебимо.

2. Никой от съпрузите не желае и няма претенции за издръжка на другия съпруг. 

3. Никой от съпрузите няма претенции спрямо другия по отношение на лични парични влогове, разплащателни, спестовни и кредитни сметки и застраховки.

4. Страните нямат придобити по време на брака недвижими имоти, които да съставляват съпружеска имуществена общност и нямат неуредени имуществени отношения.

5. Движимите вещи са поделили доброволно помежду си и нямат взаимни претенции от имуществен характер.

6. Разноските по делото се поемат от всяка една от страните по равно.     

ОСЪЖДА Р.О.И. с ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС - ЛРС допълнителна държавна такса при допускане на  развод по взаимно съгласие в размер  на 20,00 лв. (двадесет лева) на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА А.А.А. с ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС - ЛРС допълнителна държавна такса при допускане на   развод по взаимно съгласие в размер  на 20,00 лв. (двадесет лева) на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: