РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _29.06._ 2018 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и девети май_ 2018 г. в състав:

 

                       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­­_123_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Предявен е иск с правно основание чл. 127 ал.2 от СК.

……………………………………………………………………………………

На основание изложеното, съдът

 

РЕШИ:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на непълнолетното дете М.В.П., с ЕГН**********, на неговия баща В.П.Т., с ЕГН **********, и

определя местоживеенето на детето на адреса на бащата В.П.Т.,***.

ОПРЕДЕЛЯ режим за осъществяване на лични отношения между детето М.В.П., ЕГН********** и майката Ц.Б.И., ЕГН********** както следва: всяка първа и трета неделя от месеца, за времето от 8:00 часа до 18:00 часа, както и по един месец през лятото, когато не съвпада с годишния му отпуск.

ОСЪЖДА Ц.Б.И., ЕГН**********, с адрес: ***, да ЗАПЛАЩА на непълнолетното дете М. В. П., ЕГН **********, със съгласието на неговия баща В.П.Т., ЕГН **********,  ежемесечна издръжка в размер на сто и тридесет лева, считано от 08.02.2018 г., до настъпване на обстоятелства, обуславящи изменение или прекратяване на издръжката, като за разликата до 140лв. ОТХВЪРЛЯ иска като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

ДОПУСКА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта относно присъдените суми за издръжка.

ОСЪЖДА Ц.Б.И., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати държавна такса върху определения размер на издръжката в размер на 187,20 лв., както и държавна такса за настоящото производство в размер на 30 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

         

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: