РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _20.06._ 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _28.05. _ 2018 г. в състав:

 

                        Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                           Съдебни заседатели:

                                          Членове: 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­_Мая Тончева_, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_158_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск от Районна прокуратура гр. Левски с правно основание чл. 133 ал.1 във връзка с чл.132 ал.1 т.2 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Воден от горното, съдът

                                        Р Е Ш И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл.132 ал.1 т.1 във връзка с чл. 131 ал.1 от СК лишава от родителски права Д.Д.Д., с ЕГН ********** ***, понастоящем изтърпяващ наказание лишаване от свобода в затвора гр. Б. по отношение на детето М.Д.Д., родено на *** г., ЕГН **********.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.134 т.1 от СК ОСЪЖДА Д.Д.Д. със сочена по-горе самоличност да заплаща за детето М.Д.Д. със сочена по-горе самоличност, месечна издръжка в размер на една четвърт от минималната работна заплата за страната за съответния месец, платима чрез С.А.А. /при която детето е настанено за отглеждане/ с адрес: гр. *************, считано  от влизане в сила на настоящото решение до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.134 т.2 от СК определя режим на лични отношения между Д.Д.Д. със сочена по-горе самоличност и детето М.Д.Д., като дава възможност на Д.Д.Д. да вижда детето по един път месечно за два часа, в присъствието на социален работник.

          СЛЕД влизане на решението в сила на основание чл.136 от СК препис от същото да се изпрати на ОБЩИНА Л. за вписване на лишаването на Д.Д.Д. от родителски права по отношение на детето М.Д.Д..

          СЛЕД влизане на решението в сила на основание чл.136 от СК препис от същото да се изпрати на ДСП-Л.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.    

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: