РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _10.08. 2018 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд – Левски, в публичното съдебно заседание на _осми август_ 2018 г. в състав:

                                               Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                             Съдебни заседатели:

                                                                   Членове:

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­_498_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В РС – Левски е постъпила молба от И.И.П., ЕГН**********, с пост. адрес: ***, чрез адв. Ананоли Антонов от АК - Разград, против П.Б.П., ЕГН********** с адрес: ***.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

 

            НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на *** г. в гр.Г., граждански брак между И.И.П., ЕГН**********, с пост. адрес: *** и П.Б.П., ЕГН********** с адрес: ***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.И.П. и П.Б.П. споразумение, съгласно което:

 

Относно УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права: Родените от брака деца са навършили пълнолетие.

 

1.СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в гр. *** след прекратяване на брака ще се ползва от  съпругата  И.И.П..

2. След развода страните няма да си дължат взаимно издръжка

3. Страните декларират, че нямат участия в граждански, търговски дружества и кооперации, нямат регистрирани фирми като ЕТ, нямат спестовни влогове от средства, придобити по време на брака им.

4. Страните декларират, че при сключване на настоящото споразумение не притежават внесени парични влогове, или да притежават компесаторни инструменти, облигации или други ценни книжа, които да са придобити по време на брака им и да са предмет на семейна имуществена общност и за в бъдеще няма да имат пренеции помежду си.

5. Придобитите по време на брака от съпрузите недвижими имоти и движими вещи, които съставляват СИО се уреждат в настоящото производство както следва:

 

И.И.П., ЕГН********** получава в свой дял и става изключителен собственик на следните недвижими имоти:

-122 (сто и двадесет кв.м.) идеални части от парцел пл.номер ***, кв. ***, по плана на гр. ***, придобит с нотариален акт за покупко – продажба на недвижим имот №**, том ***, дело *** от *** на РС – Л. 

            и

- 538 (петстотин тридесет и осем) кв.м. идеални части от поземлен имот, целият от 660 кв.м. по документи за собственост, а по кадастър – с площ от 703 кв.м., намиращ се в гр. ***, с трайно предназначение: урбанизирана територия, с начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 метра), който имот, съгласно кадастралната карта на град Левски, одобрена със Заповед № РД-***. на Изпълнителния директор на АГКК е с идентификатор №***, с номер по предходен план №***, кв. ***, парцел ***, заедно с построените в имота сгради, а именно:

1. друг вид сграда за обитаване – едноетажна, със застроена площ от 58 кв.м., която с идентификатор №****** и

2. друг вид сграда за обитаване – едноетажна, със застроена площ от 31 кв.м., която е с идентификатор №***, а по документ за собственост описан като 538 кв.м. ид. части от цяло дворно място, заемащо общо 660 кв.м., заедно с построените в него ЖИЛИЩНА СГРАДА И ЛЯТНА КУХНЯ, които постройки се явяват като продължение откъм западната част на сградата, собственост на съседа И.И.П., като имотът образува парцел *** от кв*** по плана на град Л., при съседи на поземления имот: поземлени имоти с номера: №***, придобит с нотариален акт за покупко – продажба на недвижим имот №***, том ***, дело №*** г., на нотариус Д. Б.с район на действие РС – Л..

За уравнение на дяловете П.Б.П., ЕГН********** получава СУМАТА от 4300 (четири хиляди и триста) лв.

ДВИЖИМИТЕ вещи и дребна покъщнина, придобити по време на брака съпрузите са поделили доброволно и никой от двамата няма право да  предявява имуществени претенции занапред.

След РАЗВОДА жената ще продължи да носи фамилията на съпруга си П..

Разноските по делото по отношение на държавните такси страните си поделят поравно, а по отношение на другите разноски по делото включително за адвокатско възнаграждение се поемат от страните така както са направени.

 

ОСЪЖДА И.И.П., ЕГН**********, с пост. адрес: ***, да заплати окончателна държавна такса 20 лв., както и държавна такса в размер на 308 лв. върху поставените й в дял имоти.

ОСЪЖДА П.Б.П., ЕГН**********, с адрес: *** да заплати окончателна държавна такса 20 лв., както и държавна такса  в размер на 86 лв. за сумата получена за уравнение на дяловете.

 

            РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: