ПРОТОКОЛ

                                                                   

гр. ЛЕВСКИ,   03.08. 2018 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _трети август_ 2018 г. в състав:

 

       Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

            Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­ 400  по описа  за _2018_ год., докладвано от съдия _Манолова

На именното повикване в _11.00_ часа се явиха:

 

ИЩEЦЪТ Н.И.С. – редовно призован – явява се лично и с адв.Анатоли Антонов с пълномощно към делото.

ОТВЕТНИЦАТА А.Д.Я. – редовно призована – явява се лично.

ЗА Д”СП” гр.Левски – редовно призовани – не се явява представител.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

АДВ.АНТОНОВ – Да се даде ход на делото.

ОТВЕТНИЦАТА – Да се даде ход на делото.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         Съдът докладва, че в РС-Левски е постъпил социален доклад от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр.Левски

 

АДВ.АНТОНОВ – Запознах се със съдържанието на социалния доклад, да се приеме.

ОТВЕТНИЦАТА – Да се приеме представеният социален доклад.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИЕМА представения социален доклад от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр.Левски.

 

         Съдът констатира, че в проекто – доклада на основание чл.146 от ГПК е допусната очевидна фактическа грешка, в частта в която е обявил на страните, че не се нуждае от доказване че ищеца и ответницата са родители на детето, като е вписано „на детето И. Т. Г.”, да се чете ***.

 

ДОКЛАДВА делото съобразно допълнения доклад с определение № 804/19.07.2018г.

 

АДВ.АНТОНОВ – Запознахме се с доклада, нямам възражение, да се приеме доклада по делото.

ОТВЕТНИЦАТА – Възражение по доклада на съда нямам.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА доклада на съда и ОБЯВЯВА същия за окончателен.

 

АДВ. АНТОНОВ – Уважаема госпожо председател, с оглед отговора на исковата молба, в който се предлага спогодба в следния смисъл:

 

         Упражняването на родителските права по отношение на детето ***, ЕГН **********, да бъде възложено на бащата Н.И.С., ЕГН **********,***.

Местоживеенето на малолетното дете ***, ЕГН **********, да бъде на адреса на местоживеенето на бащата Н.И.С., ЕГН **********,***, като при промяна местоживеенето на бащата новото му местоживеене да бъде новият адрес на местоживеенето на това дете.

         Личните отношения на майката А.Д.Я., ЕГН ********** с адрес ***, с малолетното дете ***, ЕГН **********, да бъде всяка първа и трета събота на месеца, за времето от 09.00 ч. до 18.00 ч.

         Издръжка на малолетното дете: Майката А.Д.Я., ЕГН **********,***, да заплаща на малолетното ***, ЕГН ********** чрез неговия баща Н.И.С., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 130 (сто и тридесет) лв., считано от предявяване на ИМ – 04.06.2018г. до настъпване на законово установени причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за забава до окончателното изплащане на дължимите парични суми.

         На основание чл.127а, ал.2 от СК, във вр. с чл.76, т.9 от ЗБЛД да е заместващо съгласието на майката да се издадат паспорт и други лични документи на детето ***, ЕГН **********, само със съгласието на бащата, и детето да пътува извън РБ придружавано от своя баща или друго упълномощено от бащата лице за срок до навършване на 18 – годишна възраст на детето.

         Разноските остават така, както са направени от страните.

 

ИЩЕЦЪТ – Съгласен съм с предложената спогодба.

ОТВЕТНИКЪТ – Съгласен съм с предложената спогодба. Моля съда да я утвърди.

 

С П О Г О Д И Л И   С Е:

 

 

ИЩЕЦ: Н.И.С.:

 

 

ОТВЕТНИЦАТА: А.Д.Я.:

 

 

         Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала, и като такава следва да бъде одобрена.

         На основание изложеното, съдът

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОДОБРЯВА на основание чл.127, ал.1 от СК постигнатата спогодба между Н.И.С., ЕГН **********,***, и А.Д.Я., ЕГН **********,***,  по силата на която:

         Упражняването на родителските права по отношение на детето ***, ЕГН **********, се възлагат на бащата Н.И.С., ЕГН **********,***.

Местоживеенето на малолетното дете ***, ЕГН **********, ще бъде на адреса на местоживеенето на бащата Н.И.С., ЕГН **********,***, като при промяна местоживеенето на бащата новото му местоживеене ще бъде новият адрес на местоживеенето на това дете.

         Личните отношения на майката А.Д.Я., ЕГН **********, с адрес ***, с малолетното дете ***, ЕГН **********, ще бъдат всяка първа и трета събота на месеца, за времето от 09.00 ч. до 18.00 ч.

         Издръжка на малолетното дете: Майката А.Д.Я., ЕГН **********,***, ще заплаща на малолетното ***, ЕГН ********** чрез неговия баща Н.И.С., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 130 (сто и тридесет) лв., считано от предявяване на ИМ – 04.06.2018г. до настъпване на законово установени причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за забава до окончателното изплащане на дължимите парични суми.

На малолетното дете ***, ЕГН ********** да бъдат издадени паспорт и други лични документи, както и детето да пътува извън РБ придружавано от своя баща или друго упълномощено от бащата лице за срок до навършване на 18 – годишна възраст, само със съгласието на бащата, без да се иска съгласието на неговата майка  А.Д.Я..

Разноските във връзка с производството по гр.д. №400/2018г. на РС – Левски, включващи и възнаграждение за един адвокат да останат за сметка на всяка от страните, така както са ги направили.

ОСЪЖДА А.Д.Я., ЕГН **********,***,  да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 93.60 лв.

         ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №400/2018г. по описа на РС - Левски, поради постигната между страните спогодба.

 

            Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.55 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: