РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _30.08._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и девети август_ 2019 г. в състав:

 

                                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                           

при участието на секретаря _Илияна П._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_571_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

        

 

Р  Е  Ш  И :

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на *** г. в гр.Б., община Б., граждански брак между Д.П.Х. с постоянен адрес ***,  ЕГН ********** и А.Н.Х.,***,  ЕГН  **********, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между Д.П.Х. и А.Н.Х. споразумение, съгласно което:         

Родителските права върху роденото  от брака малолетно  дете Д. А. Х. с ЕГН **********  се предоставят за  упражняване на майката Д.П.Х.

Бащата  А.Н.Х. ще заплаща по 150 (сто и петдесет) лева месечна издръжка за детето Д. А. Х. чрез неговата майка Д.П.Х., до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване считано от влизане на решението в сила.

На бащата А.Н.Х. се предоставя следния режим на лични отношения с детето Д. А. Х.: всеки  първи  и трети петък, събота и неделя от месеца, от 17.00 часа в петъчния ден, с право на преспиване при бащата в петък и събота, до 19.00 часа в неделния ден, както и тридесет дни през лятото несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, както и първият ден от Коледните празници и три дни от зимната ваканция с право на преспиване при бащата.

След развода съпругата ще запази брачната си фамилия –Х..

Семейното жилище находящо се в гр.Б., Ул.”***  ще се ползва от молителката Д.П.Х.

Движимите вещи придобити по време на брака са  индивидуални подаръци и такива за лична употреба и са поделени от страните съобразно нуждите им и интересите на детето.

Молителите не са придобивали недвижим имот по време на брака си.

След развода страните няма да си заплащат издръжка.

         ОСЪЖДА Д.П.Х., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА А.Н.Х., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 108 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: