О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ, _28.03._ 2011 г.

 

 В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд в ЗАКРИТО съдебно заседание на _двадесет и осми март_ 2011 г. в състав:

 

                             Председател: _МАРГАРИТА ДИМИТРОВА_

                                       Членове:

 като разгледа докладваното от съдия Димитрова ЧГД № 881 по описа  за _2010_ год. на ЛРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

РС - Левски е издал заповед за изпълнение на парично задължение по чл.410 от ГПК по заявление, подадено на 06.12.2010 г. от „М.” ЕООД, ЕИК: *, със седалище и адрес на управление *, представлявано от законния представител О.А., срещу „Е.” АД, ЕИК: *, със седалище и адрес на управление *, представлявано от законния представител М.М..

В законоустановения двуседмичен срок от получаване на съобщението, длъжникът е депозирал възражение срещу заповедта за изпълнение, поради което съдът е указал на заявителя, че следва да предяви иск за установяване на вземането си в едномесечен срок, като довнесе дължимата такса, и да представи доказателства за това в съда, както и че ако не извърши указаното, съдът ще обезсили издадената заповед за изпълнение.

Заявителят е получил горното съобщение по чл.415, ал.1 от ГПК на 24.02.2011 г. и до 28.03.2011 г. включително, не е представил съответните доказателства.

При това положение издадената заповед за изпълнение следва да бъде обезсилена, поради което съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ОБЕЗСИЛВА на основание чл.415, ал.2 от ГПК издадената заповед №603/07.012.2010 г. за изпълнение на парично задължение по чл.410 от ГПК, против „Е.” АД, ЕИК: *, със седалище и адрес на управление *, представлявано от законния представител М.М..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване от заявителя на основание чл.274, ал.1, т.1 от ГПК с частна жалба пред Окръжен съд – Плевен в едноседмичен срок от получаване на съобщаването.

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: