РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _10.04._ 2013 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и пети март_ 2013 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_56_ по описа  за _2013_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл. 127 ал.2 от СК.

*********************************************************

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете П.И. с ЕГН ********** на неговата майка А.А. ***, с ЕГН **********.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата А.А. ***, с ЕГН **********  с малолетното дете  П.И. два пъти в месеца, като бащата  има право да вижда и взема детето при себе си всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 8 часа в съботния ден до 20 часа в неделния ден, с право на приспиване на детето в дома на бащата, както и да взема същото при себе си по 1 месец през лятото, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          ОСЪЖДА А.А. със сочена по-горе самоличност да заплаща  ежемесечна издръжка за малолетното дете П.И. с ЕГН **********, платима, чрез неговата майка и законен представител А.А., в размер по 100 лв. месечно за периода от 01.09.2012 г. до 31.12.2012 г. и по 110 лв. месечно, считано от 01.01.2013 г. до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

          НА ОСНОВАНИЕ чл. 242 ал.1 от ГПК постановява предварително изпълнение на решението в частта му относно присъдената издръжка.

ОСЪЖДА А.А. със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. в размер на 158,40 лв.

ОСЪЖДА А.А. със сочена по-горе самоличност да заплати на А.А. със сочена по-горе самоличност направените деловодни разноски в размер на 150 лв..

ОСЪЖДА А.А. със сочена по-горе самоличност да заплати на адвокат Е.Р. ***, с адрес: ***, с ЕГН ********** сумата от 100 лв., представляваща възнаграждение по предявения иск за издръжката.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: