Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

гр.Левски, 09.04.2013 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

         ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на девети април през две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                      

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

при секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело № 178 по описа за 2013 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

*************************************************

Водим  от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И:

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между П.Н. с ЕГН **********, с постоянен адрес *** и Н.Н. с ЕГН ********** с постоянен адрес ***, сключен на * г. в *, с  акт за гр.брак *, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие  на съпрузите.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:    

І. За напред родителските права, свързани с възпитанието и отглеждането на роденото през време на брака им дете – Й.Н. с ЕГН – **********, родена на *** г. се предоставят на нейната майка - Н.Н..

Бащата - П.Н. се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на малолетната си дъщеря, чрез нейната майка и законен представител, в размер на 80,00 лв., считано от влизане на решението за развод в законна сила.

          Бащата - П.Н. ще има право на лични отношения с детето както следва: всяка трета събота от месеца за времето от 08,00 ч. до 20,00 ч. в ***, както и да прекарва с него десет дни през лятната ваканция на детето, по времето на платения си годишен отпуск, когато същия на съвпада с този на майката.

         ІІ. След прекратяването на брака съпругата ще възвърне предбрачното  си фамилно име - М..

          ІІІ. След прекратяване на брака, между съпрузите издръжка няма да се дължи.        

           ІV. Семейното жилище на страните – жилищна сграда  построена в дворно място в *** занапред ще бъде ползвано от съпруга  П.Н..      

V. Направените по делото разноски остават на страните така, както са ги направили.

Страните декларират, че с настоящето споразумение уреждат всички отношения помежду си във връзка с прекратяването на сключения между тях граждански брак и занапред никой от тях не може да има каквито и да било претенции към другия в тази връзка.

ОСЪЖДА П.Н. с ЕГН **********, с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 (петнадесет) лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК  и  на основание чл.7, ал.1, т. 2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 57,60 (петдесет и седем лева и шестдесет стотинки) лева за д.т. върху искът за издръжка.

ОСЪЖДА Н.Н. с ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15(петнадесет)  лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: