Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 23.04.2013 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на  двадесет и трети април     през две хиляди  и тринадесета  година в състав:

                                                     

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №191по описа за 2013г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

*************************************************

                Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И   :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Д.П.,***, ЕГН-********** и И.П.      с   постоянен   адрес ***,   ЕГН-**********, сключен на * г. в *, с акт за гр.брак №*, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие без да издирват мотивите за прекратяването на брака.

 

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

 

1.Двете страни – Д.П. и И.П. се съгласяват бракът им да бъде прекратен поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака.

2.     От брака си страните имат родено дете малолетният К.П., ЕГН-**********, роден на *** година, като за в бъдеще родителските права върху детето ще се упражняват от майката Д.П., като детето ще живее при нея на адрес ***, като бащата И.П., ще има право на режим на лични контакти с детето всеки петък от 13.00 часа до 13.00 часа на неделния ден с приспиване, един месец през лятото който не съвпада с платения отпуск на майката,половината от всички учебни ваканции, както и по всяко време когато детето пожелае.

3.  Бащата И.П. се задължава да заплаща на Д.П. като    майка и законен представител на малолетния К.П. по 100.00 /сто/ лева, месечна издръжка, начиная от датата на завеждане на иска, до настъпване на законна причина за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска от деня на падежа до окончателното изплащане.

4. Семейното жилище на страните находящо се в *** ще се ползва от молителя – И.П. за в бъдеще.

5. Никой от съпрузите не желае и няма претенции към другия съпруг за изплащане на издръжка за в бъдеще, поради което страните няма да си дължат такава.

6. През време на брака страните не са придобили недвижими имоти, поради което не се налага уреждане на собствеността им за в бъдеще,а движимите са си поделили доброволно.

7. След прекратяването на брака молителката Д.П. ще носи предбрачното си фамилно име – Д..

8. Страните се споразумяха, че никой не дължи разноски до този момент на другия, а окончателната държавна такса ще бъде заплатена по равно от страните, като ДТ за присъдения размер на издръжката ще бъде платена от молителя И.П..

С настоящето споразумение страните заявяват, че са уредили всички отношения помежду си произтичащи от брачната връзка помежду им и заявяват, че нямат никакви претенции един към друг.

 

          ОСЪЖДА Д.П.,***,  ЕГН-**********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

 

ОСЪЖДА И.П. ***,   ЕГН-**********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 72.00  лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :