Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 17.06.2013 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

         ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на седемнадесети юни през две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                      

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №311 по описа за 2013 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл.50 от СК.

*************************************************

Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И:

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Е.Г. с ЕГН **********, с постоянен адрес *** и Р.Г. с ЕГН ********** с постоянен адрес ***, сключен на * г. в * с  акт за гр.брак №*, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите Е.Г. и Р.Г. във връзка прекратяването на сключения между тях граждански брак и с оглед изискванията на чл.51, ал.1 от СК  както следва:

I./ Въпросът за упражняване на родителските права по отношение на единственото родено през време на брака на страните дете – Г. , родена на *** г. не следва да бъде обсъждан, тъй като към настоящия момент детето е пълнолетно.

II./ След прекратяването на брака съпругата ще продължи да носи брачното си фамилно име Г..

III./ След прекратяване на брака, между съпрузите издръжка няма да се дължи.

IV./ Семейното жилище на страните - ***, занапред ще бъде ползвано и от двамата съпрузи.

ОСЪЖДА Е.Г. с ЕГН **********, с постоянен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС допълнителна държавна такса в размер на 20,00 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА Р.Г. с ЕГН ********** с постоянен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 20,00 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

         Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: