ОПРЕДЕЛЕНИЕ  

 

          Левчански районен съд в закрито заседание на  _пети юни_ две хиляди и тринадесета година в състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

разгледа докладваното ч. гр. д. №_165_ по описа за _2013_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски е постъпило възражение срещу издадената на основание чл. 410 от ГПК заповед за изпълнение.

На основание чл.415 ал.1 от ГПК  е изпратено копие от възражението на заявителя,  с указание до същия, че може да предяви иск относно вземането си в едномесечен срок, като довнесе дължимата държавна такса, както и с указание, че следва да представи доказателства в РС Левски, че е предявил иска в посочения срок, в противен случай заповедта за изпълнение ще бъде обезсилена на основание чл. 415 ал.2 от ГПК.

Видно от приложеното към делото съобщение до заявителя, с приложена към него разписка е, че същия е получил съобщението  на 18.04.2013 г., т.е. едномесечния срок, в който същия е следвало да предяви иск и да представи доказателства за това в РС Левски е изтекъл на 27.05.2013 г.

До настоящия момент, въпреки изтичането на по-дълъг от дадения срок, в РС Левски няма постъпила информация заявителя да е предявил иск в дадения му срок, поради което,  са налице основанията за приложение разпоредбата на чл. 415 ал.2 от ГПК и издадената заповед за изпълнение следва да бъде обезсилена.

На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

НА ОСНОВАНИЕ чл. 415 ал.2 от ГПК  ОБЕЗСИЛВА  издадената заповед за изпълнение на парично задължение по чл. 410 от ГПК № 80/20.03.2013 г. в полза на заявителя „Българска телекомуникационна компания” АД против длъжника Д.М. ***.

КОПИЕ от настоящото определение да се изпрати на страните за сведение.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: