П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 30.05.2013 г.

 

Левченски районен съд, първи граждански състав, в публично съдебно заседание тридесети май две хиляди и тринадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря И.П. прокурора сложи за разглеждане гр. дело №246 по описа за 2013 год., докладвано от съдия Панчева.

          *****************************************************

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА и ОДОБРЯВА постигнатата между А.К. *** с ЕГН ********** ***) и М.К. *** с ЕГН **********, съгласно която:

1. Задължавам се аз М.К. *** с ЕГН **********,  да се въздържам от извършване на домашно насилие под каквато й да е форма  спрямо съпругата ми А.К. *** с ЕГН ********** ***).

2. Приемам забраната като извършител на домашно насилие аз М.К. *** с ЕГН **********, да приближавам А.К. *** с ЕГН **********,  на разстояние по- малко от 2 метра от нея.

3. Да приближавам жилището, в което понастоящем живее съпругата ми на адрес ***.

4. Да приближавам местоработата на А.К. *** и да приближава местата й за социални контакти и отдих за срок от 9 (девет) месеца.

5. Временно да се определи местоживеенето на малолетните ми деца Р.К. с ЕГН ********** и М.К. с ЕГН **********, при майката А.К., като пострадал молител, спрямо която е извършен акт на домашно насилие на адрес *** от нарушителя М.К. *** с ЕГН-**********, за срок от 9 (девет) месеца, като декларирам:

- че ще се въздържам от извършването на какъвто и да е акт на домашно насилие и се извинявам на съпругата и децата си за случилото се;

- че ми е известна отговорността, която нося при нарушаване на тази спогодба като в случай, че наруша която и да е от изброените по-горе задължения спрямо мен ще се извърши наказателно преследване по реда на НК за нарушаване на задължения по ЗЗДН.

          ОСЪЖДА М.К. *** с ЕГН-**********, да заплати в полза на ЛРС държавна такса в размер на 30 лева, както и ГЛОБА в размер на 200 лева, съгласно ЗЗДН.

          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №246/2013 г. по описа на РС – Левски, поради постигнатата между страните спогодба.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за прекратяване на делото подлежи на обжалване пред ОС – Плевен в едноседмичен срок от днес за двете страни, като в частта за спогодбата не подлежи на обжалване и влиза в сила от днес.

          ПРЕПИС от протокола да се връчи на страните и се изпрати на адреса на РУП Белене по адреса на молителката и този на нарушителя.

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10:31 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: