РЕШЕНИЕ

 

 

гр. ЛЕВСКИ, _13.03._ 2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _десети март_ 2014 г. в състав:

 

                          Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело №_651_ по описа  за _2013_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е искова молба с правно основание чл.49, ал.1 от СК.

*********************************************************

          Водим от горното, съдът

Р Е Ш И :

ПРЕКРАТЯВА с развод сключения на * г. в ***, граждански брак между М.А. ***, ЕГН **********, и И.А.,***, ЕГН **********, като дълбоко и непоправимо разстроен.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата К.А., родена на ***г., ЕГН **********, и А.А., родена на ***г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката – М.А..

          НА БАЩАТА се дава възможност на лични контакти с децата всяка първа и трета събота и неделя от месеца, както и по един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          ОСЪЖДА И.А. със сочена по-горе самоличност да заплаща ежемесечна издръжка за непълнолетното дете К.А., родена на ***г., ЕГН **********, в размер на 90 (деветдесет) лева, считано от 19.11.2012 г., до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката, платими на непълнолетната със съгласието на нейната майка и законен представител М.Д..

          ОСЪЖДА И.А. със сочена по-горе самоличност да заплаща ежемесечна издръжка за малолетното дете А.А., родена на ***г., ЕГН **********, в размер на 90 (деветдесет) лева, считано от 19.11.2012 г., до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката, платими чрез нейната майка и законен представител М.Д..

          СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

          СЛЕД прекратяване на брака жената ще носи предбрачното си фамилно име А..

ОСЪЖДА М.А. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА И.А. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 259,20 лв.

          РЕШЕНИЕТО в частта за прекратяване на брака не подлежи на обжалване. В останалата част решението  подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

                            

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: