Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 16.05.2014 г.

                                

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесет и втори април през две хиляди  и четиринадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №739 по описа за 2013г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

******************************************************

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

ЛИШАВА ОТ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА на основание чл.132, ал.1, т.2 от СК, А.И. с постоянен адрес в ***, родена на *** *** с ЕГН **********, по отношение на детето Е.Е., роден на *** г. в *** с ЕГН **********, от майка А.С. и баща Н.Е..

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.134 от СК, на А.И. с постоянен адрес в ***, родена на *** *** с ЕГН **********, режим за лични контакти с детето Е.Е. роден на *** г. в *** с ЕГН ********** всяка първа неделя от месеца, по местоживеене на детето, от 8.00 до 18.00 часа, и една седмица през лятото, когато бащата не е в платен годишен отпуск.

ОСЪЖДА  на основание 134 от СК А.И. с постоянен адрес в ***, родена на *** *** с ЕГН **********, да заплаща на Н.Е. *** ЕГН ********** в качеството му на баща и законен представител на малолетното дете Е.Е., роден на *** г. в *** с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 100,00 лева, считано от датата на предявяване на иска (19.12. 2013 г.) до настъпване на законни предпоставки за нейното изменение или прекратяване, в едно със законната лихва за забава на всяка закъсняла ежемесечна парична вноска до окончателното изплащане на дължимата парична сума.

ПОСТАНОВЯВА на основание чл.242 от ГПК  предварително изпълнение на решението в частта му за издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 от ГПК А.И. с постоянен адрес в ***, родена на *** *** с ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – РС Левски, сумата 144,00 лв. представляваща държавна такса.

Решението може да се обжалва пред ПлОС в двуседмичен срок от датата на получаване на съобщенията.

 

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: