Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 20.05.2014 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесети май през две хиляди  и четиринадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №229 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

 

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между К.Б. ЕГН **********,*** и М.Б., ЕГН **********,***, сключен на * г. в *, с акт за гр.брак №* ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

1. Двете страни К.Б. и М.Б. се съгласяват бракът им да бъде прекратен поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака – чл.50 от СК.

2. Родителските права върху роденото от брака малолетно дете К.Б. с ЕГН ********** се предоставят на майката К.Б..

3. Бащата М.Б. ще заплаща по 85 лева месечна издръжка за малолетното си дете К.Б., ЕГН **********, чрез нейната майка, до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, считано от влизане на решението в сила.

4. На бащата М.Б. се предоставя следния режим на лични отношения с детето К.Б.: всяка първа и трета събота и неделя от месеца с преспиване при бащата, както и за един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

5. Никой от съпрузите не желае и няма претенции за издръжка на другия съпруг.

         6. След развода съпругата ще възвърне предбрачната си фамилия К..

         7. Семейното жилище находящо се в * *** се предоставя за ползване на молителката К.П..

         8. Движимите вещи придобити по време на брака са индивидуални подаръци и такива за лична употреба и са поделени от страните, съобразно нуждите на детето К.Б..

         9. По време на брака си молителите не са придобивали недвижим имот.

ОСЪЖДА К.Б. ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

 

ОСЪЖДА М.Б., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 61,20 лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: