Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 20.05.2014 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесети май през две хиляди  и четиринадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №279 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

 

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между П.Х., ЕГН **********,*** и Х.Х., ЕГН **********,***, сключен на * г. в *, с акт за гр.брак №* ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

1. Сключеният между нас на * г. в * граждански брак да бъде прекратен въз основа на постигнатото между нас сериозно и непоколебимо съгласие за това, без съда да издирва мотивите за развода и без произнасяне относно вината.

2. Родителските права по отношение на роденото по време на брака дете Т.Х., с ЕГН **********, след развода ще бъдат предоставени на майката П.Х., като за бащата Х.Х. бъде определен режим на лични отношения с детето както следва: всяка последна събота и неделя от месеца от 09:00 часа до 17:00 часа по местоживеенето на детето, както и един месец през лятото, когато майката не е платен годишен отпуск.

3. Местоживеенето на детето се определя при майката на адрес ***.

4. След прекратяване на брака Х.Х. ще заплаща издръжка на детето Т.Х. чрез неговата майка и законна представителка в размер на 85 лева, считано от влизане в сила на решението, с което е постановен развода.

5. Ползването на семейното жилище на адрес *** се предоставя на мъжа Х.Х..

         6. По време на брака нямаме придобити недвижими вещи в режим на СИО, а движимите сме поделили помежду си. Декларираме, че нямаме участие в търговски дружества и не сме регистрирани като търговци. Нямаме придобити влогове, а по отношение на кредитите всеки изплаща кредитите, на които е титуляр

         7. След прекратяването на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име – И..

         8. Нямаме претенции за издръжка един към друг.

         9. Разноските по делото ще се поемат от П.Х., включително и ДТ върху определената издръжка.

ОСЪЖДА П.Х., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 20 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и 61,20 лева на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: