Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 19.06.2014 г.                             

                               

                                   В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на десети юни през две хиляди и четиринадесета  година в състав:

                                                     

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №309 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл.50 от СК.

********************************************************

                Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК гражданския брак сключен на * г. в * между Н.А., с ЕГН **********, с адрес за призоваване: ***, и М.А., с ЕГН **********, с адрес за призоваване: ***, с акт за гр.брак №* ***, поради постигнато СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

         УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите Н.А., с ЕГН ********** и М.А., с ЕГН **********, както следва:

І. Относно упражняването на родителските права, грижи и издръжка на родените от брака деца се уреждат както следва: от брака нямаме родени деца.

ІІ. Относно имуществените отношения между съпрузите:

         1. Семейното жилище находящо се в ***, след прекратяване на брака ще се ползва от съпруга М.А., ЕГН **********.

2. След развода жената ще продължи да носи фамилията на съпруга си, а именно А..

3. След развода страните няма да си дължат взаимни издръжки.

4. Страните декларират, че нямат участия в граждански, търговски дружества и кооперации, нямат регистрирани фирми като ЕТ, нямат спестовни влогове от средства придобити по време на брака им.

5. Страните декларират, че при сключване на настоящето споразумение не притежават внесени парични влогове или да притежават компесаторни инструменти, облигации или други ценни книжа, които да са придобити по време на брака им и да са предмет на семейна имуществена общност и за в бъдеще да имат претенции помежду си.

6. Придобитите по време на брака от съпрузите недвижими вещи, който съставляват СИО ще бъдат уредени от съпрузите в друго производство. Страните не желаят да се прави делба в настоящия брачен процес.

7. Разноските по делото по отношение на държавните такси страните си поделят по равно, а по отношение на другите разноски по делото, включително за адвокатско възнаграждение се поемат от страните, така както са направени.

Страните по настоящето споразумение, сключено на основание чл.51 от СК с подписването му изрично заявяват, че водени от своето сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод, по този начин уреждат всички въпроси, които закона изисква, като последица от развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: