Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 17.06.2014 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на седемнадесети юни през две хиляди  и четиринадесета  година в състав:

                                                     

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №337 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

******************************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между П.П., ЕГН **********,*** и М.П., ЕГН **********,***, сключен на * г. в *, с акт за гр.брак №* ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І. Родителските права, свързани с възпитанието и  отглеждането на роденото пред време на брака дете – малолетната И.П. с ЕГН **********, родена на *** г., занапред ще бъдат упражнявани от нейната майка П.П..

1. Бащата има право на лични отношения с детето всяка първа и трета седмица от месеца както следва: с преспиване в дома му от 18:00 часа на петъчния ден до 20:00 часа на неделния ден от месеца, както и да прекарва с детето 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същия не съвпада с този на майката.

Родителите се съгласяват на следното: на четна година детето да прекарва Новогодишните празници и зимната ваканция със своята майка, а Коледните празници и пролетната ваканция със своя баща, а на нечетна година – Новогодишните празници и зимна ваканция със своя баща, а Коледните празници и пролетната ваканция със своята майка.

         Всяка нечетна година бащата има право да бъде с детето за три дни около неговия рожден ден – от четиринадесети октомври до шестнадесети октомври.

         2. Бащата се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на детето, чрез неговата майка и законен представител в размер на 100 лева, считано от влизане в сила на решението за развод до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

         ІІ. След прекратяване на брака съпругата ще си възвърне предбрачното си фамилно име – Н..

         ІІІ. Семейното жилище – дворно място с построена в същото жилищна сграда, находяща се в *** е собственост на родителите на съпруга М.П. и занапред същото ще бъде ползвано от него.

         ІV. След прекратяване на брака страните няма да си дължат взаимна издръжка.

         V. Имуществените отношения между страните се уреждат както следва:

         1. По време на брака на страните същите не са придобивали недвижими имоти.

         2. Придобитите по време на брака на страните движими вещи се разделят между тях както следва:

         А) В дял на съпругата П.П. се поставят 2 бр. климатици (Хитачи и Осака), 2 бр. телевизори Самсунг, пералня Електролукс, аспиратор Самсунг, холна гарнитура със секция и комплект спалня, секция трапезария и компютър LG, като тя получава свръх дела си и всички вещи, обслужващи детето.

         Страните оценяват гореизброените движими вещи на обща стойност от 500 лева.

         Б) В дял на съпруга М.П. се поставя следния лек автомобил „Фолксваген *”, *** с рег.№ *, с рама №*, без номер на двигателя.

         Страните оценяват гореизброената движима вещ на стойност 300 лева.

         Страните заявяват, че няма да си доплащат разликата в стойността на дяловете.

ОСЪЖДА П.П., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и 25,00 лева за движимите вещи, които получава в дял.

ОСЪЖДА М.П., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 72,00 лева за д.т. върху искът за издръжка, както и 25,00 лева за движимите вещи, които получава в дял.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: