РЕШЕНИЕ

 

 

 

гр. ЛЕВСКИ, _21.04._ 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _осемнадесети април_ 2016 г. в състав:

 

                         

       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

 

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело №_84_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

…………………………………………………………………………………………………………………

Водим от горното, съдът

Р Е Ш И :

ПРЕКРАТЯВА с развод сключения на *** г. в гр.Л., област П., граждански брак между В.А.А. ***, ЕГН **********, и А.И.А. ***, ЕГН **********, като дълбоко и непоправимо разстроен.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на малолетните деца  А.А.А., ЕГН **********, роден на *** г. и М.А.А., ЕГН **********, родена на *** г., се предоставят за упражняване на майката – В.А.А..

НА БАЩАТА А.И.А. се дава възможност на лични контакти с децата А. А. А. и М.А.А. всяка първа и трета събота и неделя на месеца с преспиване при бащата, както и един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката. 

ОСЪЖДА А.И.А. да заплаща ежемесечна издръжка в размер на 105 (сто и пет) лева за малолетното дете А.А.А., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител В.А.А., до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката.

ОСЪЖДА А.И.А. да заплаща ежемесечна издръжка в размер на 105 (сто и пет) лева за малолетното дете М.А.А., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител В.А.А., до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката.       

          СЛЕД прекратяване на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

СЛЕД прекратяване на брака жената ще продължи да носи брачното си фамилно име А..

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ – дворно място с жилищна сграда, находящо се в *** – индивидуална собственост на В.А.А., се предоставя за ползване на същата.

ОСЪЖДА В.А.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв. 

ОСЪЖДА А.И.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху определения размер на издръжката – в размер на 302,40 лв.

          РЕШЕНИЕТО в частта за прекратяване на брака не подлежи на обжалване. В останалата част решението подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.            

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: