РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _12.05._ 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в закрито съдебно заседание на _дванадесети май_ 2016 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_84_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Решението е по реда на чл. 250 ал.3 от ГПК.

            В РС Левски е постъпила молба от процесуалния представител на ищцата по делото с искане да бъде допълнено решението относно началния момент на дължимост на присъдената издръжка за двете малолетни деца.

Копие от молбата е изпратена на ответната страна по делото, която в дадения от съда срок не е представила отговор и не е изразила становище.

Съдът счита, че молбата за допълване на решението е основателна. Действително в решението на съда при присъждане на дължимата за децата издръжка не е определен началния момент на дължимост на същата. Следва да бъде допълнено решението в тази му част, като присъдената издръжка за двете малолетни деца се дължи считано от влизане в законна сила на решението за развод.

На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И:

НА ОСНОВАНИЕ чл. 250 ал.3 от ГПК ДОПЪЛВА решение № 55/21.04.2016 г. по гр.д. 84/2016 г. на РС Левски в следния смисъл:

А.И.А., с ЕГН ********** *** ДЪЛЖИ присъдената издръжка за малолетните деца А.А.А., с ЕГН ********** и  М.А.А., с ЕГН **********, считано от влизане на решението за развод в законна сила.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд гр. Плевен в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: