РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _06.06._ 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _тридесети май_ 2016 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_288_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          ************************************************

Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на ***г. в гр. ***, граждански брак между И.В.К., ЕГН **********,***, и А.Л.К., ЕГН **********, с постоянен адрес: ***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.В.К. и А.Л.К. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на малолетното дете  И. И. К., роден на *** г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката А.Л.К..

БАЩАТА И.В.К., ЕГН **********, ще има право на лични отношения с детето И. И. К., ЕГН  **********, всяка първа и трета седмица от месеца както следва: с преспиване в дома му от 18:00 часа на петъчния ден до 20:00 часа на неделния ден от месеца, като го взема и връща от дома на неговата майка, както и да прекарва с детето 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същият не съвпада с този на майката.

РОДИТЕЛИТЕ се съгласяват и на следното: на четна година детето да прекарва Новогодишните празници и зимната ваканция със своята майка, а Коледните празници и пролетната ваканция със своя баща, а на нечетна година – Новогодишните празници и зимната ваканция със своя баща, а Коледните празници и пролетната ваканция – със своята майка.

Всяка нечетна година бащата има право да бъде с детето за три дни около неговия рожден ден – от 27 юни до 29 юни. 

БАЩАТА И.В.К., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка за детето И. И. К., ЕГН  **********, чрез неговата майка и законен представител А.Л.К., ЕГН **********, в размер на 130 (сто и тридесет) лева, считано от влизане в сила на решението за развод, до настъпване на причини и условия за прекратяване или изменяне на издръжката.

СЛЕД прекратяване на брака молителката ще продължи да носи брачното си фамилно име К..

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

ПРИДОБИТИТЕ по време на брака движими вещи са индивидуални подаръци на съпрузите и такива за лична употреба, като всеки от съпрузите е получил своите движими вещи.

По време на брака си молителите са придобили долуописаните недвижими имоти и движими вещи, които доброволно си разделят както следва:

 

В ДЯЛ НА И.В.К. СЕ ПОСТАВЯТ:

 

А./ ПОЗЕМЛЕН ИМОТ, находящ се в землището на гр. ***, в местността „***”, с площ от *** кв.м. с трайно предназначение – нива, четвърта категория, който имот съгласно кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. ***, одобрени със заповед № ***г. на изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър е с идентификатор № ***, при съседи на имота: имот № ***, имот № ***, имот № ***и имот № ***

Описанието на имота е съгласно н.а. № ***, т. *** рег. ***, дело № ***г. по описа на Нотариус ***, вписан в НК под № ***, с район на действие – този на РС-*, съгласно кадастрална схема № ***г. на АГКК-Плевен.

 

Данъчната оценка на гореописания недвижим имот е в размер на 838,70 лв.

 

Б./ ПОЗЕМЛЕН ИМОТ, находящ се в землището на гр. ***, област ***, в местността „***”, с площ съгласно документ за собственост от ***кв.м., а съгласно кадастралната скица – с площ от ***, с трайно предназначение – земеделска земя, с начин на трайно ползване – нива, ***, който имот съгласно кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. ***, одобрени със заповед № РД***г. на изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър е с идентификатор № ***, при съседи на имота: имот ***, имот № ***и имот № ***. 

Описанието на имота е съгласно н.а. № ***, т. ***, рег. ***, дело № ***г. по описа на Нотариус ***, вписан в НК под № ***, с район на действие – този на РС-*, съгласно кадастрална схема № ***г. на АГКК-Плевен.

 

Данъчната оценка на гореописания недвижим имот е в размер на 1560,40 лв.

 

Вещи на обща стойност 2399,10 лв.

 

И.В.К. поема задължението след прекратяване на гражданския брак за в бъдеще еднолично да погасява задълженията, свързани с ипотечен кредит по договор № ***г. към „***” АД, който към дата ***г. е с текущ дълг по редовна главница от 38 627,97 бг.лв. (тридесет и осем хиляди шестстотин двадесет и седем лева и 97 ст.), като в новирания договор съпругата му А.Л.К. ще бъде заличена като длъжник.

 

В ДЯЛ НА А.Л.К. СЕ ПОСТАВЯТ:

 

А./ САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ в сграда, с идентификатор №***, находящ се в гр.***, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед № ***г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър с адрес на имота: гр.***, п.к. № ***, ул.„***” № ***, ет.***, който самостоятелен обект се намира в сграда № ***, разположена в поземлен имот с идентификатор № ***, с предназначение на самостоятелен обект: ***, с брой на нива на обекта – едно, с посочена в документа за собственост площ от *** кв.м., ниво ***, при съседи на ателието – самостоятелни обекти в сградата на същия етаж № ***, под обекта №***, № ***, № *** и №***, над обекта № *** и №***, стар идентификатор няма, съгласно кадастрална схема №*** г. на АГКК-Плевен, а съгласно акт за учредяване право на строеж № ***, том ***, рег.***, дело № *** от *** г. на Служба по вписванията гр.*** е описан като: ***, находящо се на партерен етаж, състоящо се от ***, със застроена площ от *** кв.м., при съседи: изток – гараж № *** и асансьор, запад – незастроена част от УПИ *** кв.***, север – съществуваща сграда в УПИ *** кв.***, юг – коридор, отгоре ап. № ***, долу – подземни парко места, заедно с *** % ид.ч. от правото на строеж и от общите части на сградата с площ от *** кв.м.

Описанието на имота е съгласно н.а. № ***, т.***, рег. ***, дело № *** г. по описа на Нотариус ***, вписана в НК под № ***, с район на действие – този на РС-*** съгласно кадастрална схема №*** г. на АГКК-***.

Данъчната оценка на гореописания недвижим имот е в размер на 32744,80 лв.

 

Б./ ЛЕК АВТОМОБИЛ „***” с рег. № ***, с идентификационен номер на превозното средство №***, с двигател № ***, на цвят „***”.

Застрахователната оценка на гореописания лек автомобил е  размер на 500 лв.

 

Вещи на обща стойност 33244,80 лв.

 

А.Л.К. поема задължението след прекратяване на гражданския брак за в бъдеще еднолично да погасява задълженията, свързани с ипотечен кредит по договор № *** от *** г. към „***” АД, който към дата *** г. е с текущ дълг по редовна главница от 32 047,95 бг.лв. (тридесет и две хиляди четиридесет и седем лева и 95 ст.), като в новирания договор съпругът й И.В.К. ще бъде заличен като длъжник.

А.Л.К. поема и задължението след прекратяване на гражданския брак за в бъдеще еднолично да погасява задълженията, свързани с потребителски кредит по договор №*** от *** г. към „***” АД, който към дата 11.04.2016 г. е с текущ дълг по редовна главница от 2 751,89 евро (две хиляди седемстотин петдесет и едно евро и 89 е.ц.), като в новирания договор И.В.К. бъде заличен като длъжник.  

СТРАНИТЕ се споразумяват, че няма да си доплащат разликата в цената на получаваните от тях дялов, описани подробно по-горе.

СТРАНИТЕ декларират, че със споразумението уреждат всички имуществени и неимуществени отношения помежду си, във връзка с прекратяването на сключения между тях граждански брак и занапред никой от тях не може да има каквито и да било претенции към другия в тази връзка.  

РАЗНОСКИТЕ по делото остават за всеки един от молителите така, както са направени.

ОСЪЖДА И.В.К., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 93,60 лв., както и държавна такса в размер на 47,98 лв. върху поставените му в дял недвижими имоти.  

ОСЪЖДА А.Л.К., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и държавна такса в размер на 664,90 лв. за поставените й в дял недвижим имот и лек автомобил.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: