О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _седми април_ две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_185  по описа за _2016_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски е постъпила искова молба от З.В.З. *** против В.В.Й. ***.

В срока за отговор ответницата е представила възражение за местна подсъдност и е направила искане делото да се изпрати на РС Никопол.

          Видно от адресната част на исковата молба е, че адресът на ответницата е в ***, което населено място е от съдебния район на РС Никопол. Съгласно разпоредбата на чл. 105 от ГПК искът се предявява пред съда, в района на който е постоянният адрес или седалището на ответника.  По делото няма представени писмени доказателства за постоянния адрес на ответницата, но очевидно безспорно между двете страни е, че ответницата е с адрес в ***, тъй като именно там е посочен адреса й в исковата молба, а и тя самата е посочила този адрес в представеното от нея възражение и на този адрес е получила лично изпратените за връчване съдебни книжа.

Съдът не следи служебно за спазване на местната подсъдност, но по делото е направено от ответницата своевременно възражение за подсъдност.

Предвид изложеното следва да бъде уважено искането делото бъде прекратено пред РС Левски и изпратено по подсъдност на РС Никопол.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. 185/2016 г. пред РС Левски за 2016 г. и изпраща същото по подсъдност на РС Никопол.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: