РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _03.05._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести април_ 2017 г. в състав:

 

                     Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_673_ по описа за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявен е иск за делба – първа фаза по допускането на делбата.

В исковата молба се твърди, че страните са съсобственици на земеделски имоти – подробно описани, находящи се в землището на с. С., общ. Л., обл. П.

Моли съда да постанови решение, с което да допусне и извърши делба между страните по отношение на имотите подробно описани в обстоятелствената част на исковата молба при 4 равни дяла – по един за всеки от съделителите.

Ответниците не са представили отговор на исковата молба, не са изразили становище, не са представили доказателства и не са направили доказателствени искания.

Съдът, като прецени представените по делото доказателства, приема за установено следното:

Видно от представения по делото договор за доброволна делба, вписан в Службата по вписвания гр. Левски с вх. Рег. № 383 на 24.04.1998 г. е че Т.А.С. е получила в дял процесните земеделски земи.

Представено е удостоверение за наследници на Т.А.С., видно от което е, че същата е починала на 22.10.2008 г. и е оставила като свои законни наследници страните по делото – ищците по делото – деца на починалия преди С. неин син Н.А.С. и ответниците по делото – деца на починалия втори син на наследодателката – Д.А.Н.

Предвид изложеното, съдът приема, че действително между страните е налице съсобственост върху процесните земеделски земи и следва да бъде допусната делба при четири равни дяла – по един за всеки от съделителите.

На основание изложеното, съдът

                                        Р Е Ш И:

ДОПУСКА да се извърши съдебна делба между И.Н.Е. с ЕГН **********,***, Р.Н.А., с ЕГН **********,***, А.Д.А., с ЕГН **********,*** и Д.Д.Е., с ЕГН **********,*** върху следните недвижими имоти, находящи се в землището на с. С., общ.Л., обл.П.:

1. НИВА в местността **********, с площ от 32,840 дка, трета категория, съставляваща имот № *****, при съседи: *************;

          2. ЛОЗЕ в местността *********, с площ от 2,340 дка, трета категория, съставляващо имот № *****, при съседи: *************.

ОТ ДОПУСНАТИТЕ до делба недвижими имоти да се образуват  ЧЕТИРИ равни дяла – по един за всеки от съделителите.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: