РЕШЕНИЕ

гр.Левски, _27.03. 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски, първи състав в открито съдебно заседание на двадесет и седми февруари през две хиляди и осемнадесета година в състав:

                              Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                    Съдебни заседатели:

                                           Членове:

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр.дело № _664_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявен е иск с правно основание чл. 59 , ал. 9 СК.

……………………………………………………………………………………………………………..

Водим от горното, съдът

РЕШИ:

          ИЗМЕНЯВА на основание чл.59, ал.9 от СК, Решение №173/20.11.2015 г. постановено по гр.д. №462/2015г. по описа на РС-Левски  в частта му, с която са определени мерките за упражняването на родителските права спрямо детето А. С. С., местоживеенето на детето А. С. С., личните отношения с другия родител, както и дължимата издръжка за детето, като вместо това, ПОСТАНОВЯВА следното:

1.Родителските права върху малолетното дете А. С. С. на съпрузите С.С.Б. с ЕГН ********** и Ю.И.Ю.  с ЕГН ********** се предоставят и ще се упражняват от майката Ю.И.Ю. с ЕГН **********. 

МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на малолетното дете А. С. Б. се определя да бъде при  майката с настоящ адрес на Ф. 11 гр. В., Г.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти между бащата С.С.Б. с ЕГН ********** и А. С. Б., както следва: на бащата се предоставя възможност на лични контакти  с детето си А. С.С. всяка събота на месеца за времето  от 14 до 18 часа по местоживеенето на детето.

ОСЪЖДА бащата С.С.Б. с ЕГН ********** да заплаща месечна издръжка на малолетното си дете А. С.Б. с ЕГН ********** в размер на по 150 /сто и петдесет/ лева, начиная от датата на подаване на настоящата искова молба – 25.09.2017 г., до настъпване на основание за изменение или прекратяване на издръжката.

ПРЕКРАТЯВА присъдената с Решение №173/20.11.2015г постановено по гр.д. №462/2015г. по описа на РС – Левски  издръжка, която майката Ю.И.Ю. с ЕГН ********** заплаща на детето А. С. С..

ОСЪЖДА С.С.Б. с ЕГН- **********   с последен известен адрес *** да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС Левски  държавна такса в размер на 147.20 (сто четиридесет и седем лева и двадесет стотинки) лева и 300 (триста) лева за особен представител.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК, предварително изпълнение на решението, в частта досежно издръжката.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Плевен, в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: