РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _27.06._ 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и пети юни_ 2018 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                             

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_403_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е молба с правно основание чл.50 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 30.04.2013 г. в гр.С., област В.Т., граждански брак между И.Г.М., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес:***, и К.М.М., ЕГН **********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.Г.М. и К.М.М. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето Н.К.М., роден в гр.********* на 17.07.2011 г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката И.Г.М..  

НА БАЩАТА К.М.М., ЕГН **********, се предоставя следния режим на лични отношения с детето: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08.00 часа на съботния ден до 20.00 часа на неделния ден, както и 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същият не съвпада с този на майката.

БАЩАТА К.М.М., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка на детето Н.К.М., ЕГН **********, платима чрез неговата майка и законен представител И.Г.М., ЕГН **********, в размер на 130 (сто и тридесет) лева, считано от влизане на решението в законна сила до настъпване на причини и условия за прекратяване или изменяне на издръжката.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето М.К.М., родена в ********** на 02.01.2010 г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на бащата К.М.М..  

НА МАЙКАТА И.Г.М., ЕГН **********, се предоставя следния режим на лични отношения с детето: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08.00 часа на съботния ден до 20.00 часа на неделния ден, както и 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същият не съвпада с този на бащата.

МАЙКАТА И.Г.М., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка на детето М.К.М., ЕГН **********, платима чрез неговия баща и законен представител К.М.М., ЕГН **********, в размер на 130 (сто и тридесет) лева, считано от влизане на решението в законна сила до настъпване на причини и условия за прекратяване или изменяне на издръжката.

СЛЕД прекратяване на брака молителката ще продължи да носи брачното си фамилно име М..

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ – жилищна сграда, находяща се в гр.***********, собственост на родителите на молителя, се предоставя за ползване на К.М.М..

ПРИДОБИТИЯТ по време на брака ЛЕК АВТОМОБИЛ, марка *********, с идентификационен номер на превозното средство  ***********, с номер на двигателя № ******, на цвят „Тъмно син металик” се поставя в дял на И.Г.М..

ЗА УРАВНЕНИЕ на дела И.Г.М. е изплатила напълно и в брой на К.М.М. сумата от 200 (двеста) лева.

МОЛИТЕЛИТЕ със споразумението уреждат всички имуществени и неимуществени отношения помежду си, във връзка с прекратяването на сключения между тях граждански брак и занапред никой от тях не може да има каквито и да било претенции към другия в тази връзка.

ОСЪЖДА И.Г.М., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., държавна такса върху стойността на поставения й в дял лек автомобил – 8,40 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 93,60 лв.

ОСЪЖДА К.М.М., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 93,60 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: