РЕШЕНИЕ

 

 

гр. ЛЕВСКИ, _15.05._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _петнадесети април_ 2019 г. в състав:

                       

       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                            

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело №_97_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е искова молба с правно основание чл.49, ал.1 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 31.07.2010 г. във В., (за което е съставен акт за сключен граждански брак № 8 от 04.07.2013 г. от Община Б., граждански брак между К.Й.Б., ЕГН **********,***, и К.М.А., ЕГН **********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между К.Й.Б. и К.М.А. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата В.К.А., родена на *** г., ЕГН **********, и Б.К.А., роден на *** г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката К.Й.Б. и се определя местоживеенето на децата на адреса на майката.   

БАЩАТА К.М.А., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка на децата В.К.А., ЕГН **********, и Б.К.А., ЕГН **********, платима чрез тяхната майка и законен представител К.Й.Б., ЕГН **********, в размер по 150 (сто и петдесет) лева за всяко едно от двете деца, считано 01.04.2019 г. до настъпване на причини и условия за прекратяване или изменяне на издръжката.

НА БАЩАТА К.М.А., ЕГН **********, се определя следния режим на лични отношения с двете деца: всяка първа, трета и четвърта събота и неделя от месеца, считано от 10 часа на съботния ден до 18 часа на неделния ден, с преспиване при бащата, като бащата взема децата от адреса и местоживеенето на майката и ги връща съответно там, също и 30 дни през лятото, когато това не съвпада с летния отпуск на майката, както и децата В.К.А. и Б.К.А. да прекарват всяка четна година – Коледните празници и рождения си ден с бащата К.М.А., а Новогодишните и Великденските празници с майката К.Й.Б., а всяка нечетна година – децата да прекарват Коледните празници и рождения си ден с майката К.Й.Б., а Новогодишните и Великденските празници – с бащата К.М.А., както и през други дни – по уговорка между двамата родители.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в *********************, собственост на К.Б., се предоставя за ползване на К.Й.Б. и двете деца.  

СЛЕД прекратяване на брака молителката ще продължи да носи фамилното име Б..

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

ОСЪЖДА К.Й.Б., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА К.М.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 216 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: