РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _03.04._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и пети март_ 2019 г. в състав:

 

                     Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                             Съдебни заседатели:

                                                   Членове:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_137_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл.127, ал.1 от СК.

*******************************************************************************************************************************.

На основание изложеното, съдът

РЕШИ:

          УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение по чл.127, ал.1 от СК между А.А.А., ЕГН **********,*** и настоящ адрес:***, и М.С.Д., ЕГН **********, с адрес: ***, съгласно което:

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на малолетното дете А.А.А., ЕГН **********, се предоставят на неговия баща А.А.А., ЕГН **********, и се определя местоживеенето на детето по настоящия адрес на бащата, а именно: **********************.

На майката М.С.Д., ЕГН **********, се определя режим на лични контакти с детето А.А.А., ЕГН **********, всяка първа събота и трета неделя от месеца за времето от 10.00 часа до 16.00 часа, както и по всяко друго време, след предварителна уговорка с бащата, както и 15 дни през лятото, което да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

Майката М.С.Д., ЕГН **********, ще заплаща по 140 (сто и четиридесет) лв. месечно издръжка за детето А.А.А., ЕГН **********, считано от 01.03.2019 г., платима чрез неговия баща и законен представител А.А.А., ЕГН **********, ведно със законната лихва върху всяка просрочена или забавена вноска, до настъпване на причини за нейното изменение или отмяна.    

ОСЪЖДА М.С.Д., със сочени по-горе данни, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 100,80 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: