ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

гр. Левски, 19.04.2019г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ЛЕВСКИ, в закрито заседание на деветнадесети април през две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                                                     

като разгледа докладваното от съдията Николаева гр.д. №217 по описа за 2019г., на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Производството по делото е образувано по искова молба, предявена от И.И.И. против К.Н.Я..

         С Разпореждане №92 от 03.04.2019г. исковата молба е оставена без движение на основание 129, ал.3 от ГПК, като на ищеца е указано да уточни исковите си претенции, както и в случай, че предявява съединени искове с правно основание чл.108 от ЗС и чл.57, ал.2 ЗЗД да внесе по сметка на РС-Левски държавна такса. В изпратеното до ищеца съобщение му е указана и възможността да ползва правна помощ.

         Съобщението е връчено лично на 08.04.2019г. Предоставеният от съда едноседмичен срок за отстраняване на нередовностите в исковата молба е изтекъл на 15.04.2019г. В указания от съда срок и към датата на постановяване на настоящото определение дадените от съда указания не са изпълнени и констатираните нередовности не са отстранени.

         Предвид на изложеното съдът намира, че е налице хипотезата на чл.129, ал.3 от ГПК за връщане на исковата молба, ведно с приложенията към нея и прекратяване на производството по делото.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВРЪЩА на основание чл.129, ал.3 от ГПК исковата молба, подадена от И.И.И. срещу К.Н.К. и ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 217/2019г. по описа на Районен съд – Левски.     

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване в едноседмичен срок от връчването му на ищеца пред Плевенски окръжен съд.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: