ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

гр.Левски, 02.06.2020г.

 

         РАЙОНЕН СЪД – гр.ЛЕВСКИ, III състав, в закрито заседание на втори юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

         като разгледа докладваното от съдията Николаева гр.д. №55 по описа на съда за 2020г., на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

 

         Предявена е искова молба от Т.Г.К. *** против ТП НОИ Р., гр.Р., с правно основание чл.1, ал.1, т.3 от ЗУТОССР.

         Депозирана е молба от пълномощник на ищеца – адв. К. Д., Русенска адвокатска колегия, с която е заявил от името на доверителя си, че оттегля исковата молба. Към молбата е представено адвокатско пълномощно за представителство по настоящото дело, сред изброените в което процесуални правомощия е и оттегляне на иска.

         Съдът намира, че са налице основанията за прекратяване на производството по делото, поради оттегляне на предявения иск. Искането е подадено преди първото по делото съдебно заседание, което още не е насрочено и не се налага ответникът да дава съгласие по същото предвид разпоредбата на чл. 232 от ГПК.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА на основание чл.232 от ГПК производството по гр.д.№55/2020 по описа на РС - Левски, поради оттегляне на предявения иск от ищеца.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: