п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _27.10._ 2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд на _двадесет и седми октомври_ през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

            ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №201 по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.Р. ***, с ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 14.05.2011г., около 00:00 часа в гр. Белене, обл. Плевен управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Опел *” с табели с рег. № *, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда – 1.3 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза №291/2011г. на ЦСМП - Плевен, поради което и на основание чл.343б, ал.1, във вр с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК го ОСЪЖДА на наказание пробация, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г от НК ЛИШАВА М.Р. от право да управлява МПС за срок от СЕДЕМ МЕСЕЦА, считано от фактическото отнемане на свидетелството за правоуправление.

Направените деловодни разноски в размер на 5 лв. се присъждат на подсъдимия М.Р..

 

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: