п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,    26.09.  2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    двадесет и шести септември  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.И.

                                                                                              С.М.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора    Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Д. н.о.х.д. №  293  по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия О.А., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 07.04.2011 г./08.04.2011 г. в с.Градище, обл. Плевен, в съучастие като извършител с Р.Р., с ЕГН ********** ***, от имот на *, отнел чужди движими вещи – грапа голяма (конска грапа) на стойност 24.60 лв. и балон за бойлер 80 литра на стойност 6.66 лв., от владението на Г.Г. ***., негова собственост, след което от стопанска постройка в имот на *, отнел чужди движими вещи – желязна врата с четири прозорци на стойност 34.85 лв.; единична желязна врата (дворна) на стойност 22.55 лв.; 2 бр. метални п-образни винкела с дължина 3 м. всеки на стойност 8.20 лв.; отоплителна печка, тип „кюмбе” на стойност 2.59 лв. и 10 метра оградна телена мрежа на стойност 8.75 лв. от владението на В.Д. ***., негова собственост, или всичко движими вещи на обща стойност 108.20 лв., без съгласието на собствениците им Г. и Д., с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл. 194, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на СТО И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия О.А. да заплати направените деловодни разноски в размер на 80 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

СЪДЕБНИ  ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                                            2.